Ηράκλειο – Μεσαρά: Ανοίγει και πάλι ο νέος δρόμος

Κρήτη
Ηράκλειο – Μεσαρά: Ανοίγει και πάλι ο νέος δρόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν στο διάστημα του 15νθημέρου

Θέμα 24ώρων είναι πλέον να ανοίξει το νέο τμήμα του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς το οποίο και είχε κλείσει λόγω αναγκαίων εργασιών που εκκρεμούσαν.

Το ερχόμενο Σάββατο ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία προσφέροντας έτσι μεγάλη “ανάσα” στους οδηγούς, με αποστάσεις και χρόνους να μειώνονται αισθητά και καθιστώντας πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις.  

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κάθετος άξονας είχε παραδοθεί πανηγυρικά σε χρήση πριν τις εκλογές, καθιστώντας την διαδρομή από Ηράκλειο προς Μοίρες πολύ πιο "αξιόπιστη" και μικρότερη κατά 5 χιλιόμετρα και κατά 15 λεπτά.

Ωστόσο, αυτό που παραδόθηκε σε χρήση ήταν η κεντρική οδική αρτηρία. Σε εκκρεμότητα παρέμεναν ορισμένα συνοδά έργα, όπως κόμβοι, παράπλευροι δρόμοι και δίκτυο φωτισμού, που έχουν πάρει παράταση από την Ε.Ε. μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Για τις προαναφερθείσες ανάγκες, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έκλεισε τον δρόμο για ένα 15νθήμερο, στο ύψος του νέου κυκλικού κόμβου Αγίας Βαρβάρας έως και τον ισόπεδο κόμβο Καστελίου-Μοιρών.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων ΟΑΚ, κ. Αγαπάκη, όπως ανέφερε στο neakriti: «Αύριο θα πραγματοποιηθεί μια τελευταία αυτοψία στον δρόμο παρουσία του ανάδοχου του έργου και κλιμακίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Επίσης θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν και άλλες εργασίες, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν και πάλι την κυκλοφορία και να κλείσουν το νέο τμήμα του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου – Μοιρών».

Να προσθέσουμε επίσης ότι στο 15νθήμερο που προηγήθηκε, υλοποιήθηκαν εργασίες στους κόμβους Γέργερης και Πρινιά και παράλληλα τοποθετήθηκε αντιολισθηρός τάπητας και υλοποιήθηκαν πρόσθετες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στις σήραγγες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News