Φωτιά σε περιοχή λίγο έξω από το χωριό της Αγίας Βαρβάρας

Κρήτη
Φωτιά σε περιοχή λίγο έξω από το χωριό της Αγίας Βαρβάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο στο νομό Ηρακλείου

Φωτιά προκλήθηκε το πρωί, σε χορτολιβαδική και γεωργική περιοχή στην Αγία Βαρβάρα του δήμου Γόρτυνας, νομού Ηρακλείου.

Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αξιωματικούς, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχέραναν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά προκλήθηκε μόλις 300 μέτρα από το χωριό, όμως η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και όπως έγινε γνωστό τέθηκε υπό μερικό έλεγχο σε σύντομο χρονικο διάστημα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχε ελεγχθεί πλήρως.

Πάντως από την πλευρά του, ο κ. Τσικαλάς, διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου, που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή, απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ενέργειες τους στην ύπαιθρο και σε κάθε περίπτωση να υπάρχει άμεση ενημέρωσε από οποιονδήποτε αντιληφθεί το οτιδήποτε στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Την προνανάκριση για τα αίτια πρόκλησης διενεργεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου ενώ όπως έγινε γνωστό κάηκαν 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Αυξημένος κινδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη

Σε κάθε περίπτωση και η μέρα η σημερινή χαρακτηρίζεται «δύσκολη» καθώς η Κρήτη είναι στις περιοχές που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 αναφέρει συγκεκριμένα ότι υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Δωδεκανήσων, Κρήτης και Κέρκυρας.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο  (έως 31 Οκτωβρίου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News