Νέος αστυνομικός διευθυντής Κρήτης ο Αντ. Ρουτζάκης – Κρητική «τριανδρία» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Κρήτη
Νέος αστυνομικός διευθυντής Κρήτης ο Αντ. Ρουτζάκης – Κρητική «τριανδρία» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχάλης Καραμαλάκης, Ανδρέας Δασκαλάκης και Κωνσταντίνος Λαγουδάκης στην κορυφή της ιεραρχίας

Κυρίαρχο είναι το κρητικό στοιχείο στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας: Μετά την προ ημερών συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ κατά την οποία αποφασίστηκε η ανάληψη καθηκόντων αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από τον Ηρακλειώτη αντιστράτηγο, Μιχάλη Καραμαλάκη, χθες ήρθαν τα ευχάριστα μαντάτα τόσο για τον Ανδρέα Δασκαλάκη, όσο και για τον Κωνσταντίνο Λαγουδάκη!

Ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης αναλαμβάνει καθήκοντα υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης - ο οποίος προήχθη χθες μετά από απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων στον βαθμό του αντιστράτηγου - αναλαμβάνει προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Μετά τις εν λόγω εξελίξεις, λοιπόν, η πρώτη τριάδα στην ιεραρχία της Αστυνομίας αποτελείται αποκλειστικά από Κρητικούς αξιωματικούς.

Αργά χθες το βράδυ ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του νέου γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης στη θέση του Κωνσταντίνου Λαγουδάκη.

Ο Αντώνης Ρουτζάκης νέος αστυνομικός διευθυντής Κρήτης 

Νέος επικεφαλής είναι ο νυν αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος μαζί με τον νυν γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου και πρώην αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, Σήφη Κανακουσάκη, προήχθησαν χθες στον βαθμό του υποστράτηγου!

Ειδικότερα, μετά από τις χθεσινές έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης από το Ρέθυμνο είναι ο νέος υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Ας σημειωθεί ότι ο νέος υπαρχηγός του Σώματος είναι ο μοναδικός αντιστράτηγος που παρέμεινε μετά τις χθεσινές κρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπαρχηγός έχει υπηρετήσει - μεταξύ άλλων - ως αστυνομικός διευθυντής Χανίων, ενώ στη συνέχεια προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου. Το τελευταίο διάστημα ήταν επιτελάρχης, θέση την οποία αναλαμβάνει πλέον ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου.

Στον βαθμό του αντιστράτηγου, εκτός από τον κ. Λαγουδάκη, προήχθησαν οι Κωνσταντίνος Σκούμας και Ανδρέας Βασιλόπουλος. Ο πρώτος αναλαμβάνει γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Επισημαίνεται ότι αποστρατεύονται οι αντιστράτηγοι Ζαχαρούλα Τσιριγώτη (στην οποία απονέμεται ο τίτλος της επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων), Χρήστος Δραγατάκης (στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας) και Ανδρέας Αποστολόπουλος (στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας).

Χθες εξάλλου, υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, και τη συμμετοχή του αντιστράτηγου του Σώματος Ανδρέα Δασκαλάκη και αντιστράτηγου του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως προαναφέρθηκε, προήχθησαν στον βαθμό του αντιστράτηγου για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων οι Κωνσταντίνος Σκούμας, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης και Ανδρέας Βασιλόπουλος, ενώ κρίθηκαν διατηρητέοι οι υποστράτηγοι Νικόλαος Μενεξίδης, Παναγιώτης Κορδολαίμης, Στυλιανός Βολυράκης, Δημήτριος Κρίκας, Παναγιώτης Ντζιοβάρας, Γεώργιος Ψωμάς, Γεώργιος Γιάννινας, Γεώργιος Καστάνης και Αβραάμ Αϊβαζίδης.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε ακόμη «ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» υποστράτηγους γενικών καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν. Οι εν λόγω θα αποστρατευτούν μετά το πέρας 30 ημερών. Πρόκειται για τους Φώτιο Δομζαρίδη, Νικόλαο Ζησιμόπουλο, Μιλτιάδη Πουρσανίδη, Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο (έως σήμερα φρούραρχος της Βουλής), Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, Δημήτριο Αθανασόπουλο, Φώτιο Ντζιμάνη και Βασίλειο Καραπιπέρη.

Υποστράτηγοι Κανακουσάκης και Ρουτζάκης

Ωστόσο, ευχάριστα είναι τα νέα που έφτασαν χθες για δύο ακόμη Κρητικούς αξιωματικούς. Πρόκειται για τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου και πρώην αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, Σήφη Κανακουσάκη, καθώς και τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου, Αντώνη Ρουτζάκη. Αμφότεροι οι ταξίαρχοι προήχθησαν χθες από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων στον βαθμό του υποστράτηγου!

Εκτός των δύο Κρητικών αξιωματικών, κρίθηκαν χθες προακτέοι στον βαθμό του υποστράτηγου οι Παρασκευάς Σανιδάς, Λάζαρος Μαυρόπουλος, Γεώργιος Κανέλλος, Πέτρος Τζεφέρης, Γεώργιος Δούβαλης, Ηλίας Κοσσυβάκης, Ελευθέριος Γκαρίλας, Σπυρίδων Σκλάβος και Νικόλαος Σπανουδάκης. Εξάλλου, διατηρητέος κρίθηκε - μαζί με άλλους 34 αξιωματικούς - στον βαθμό του ταξίαρχου ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γεώργιος Λυμπινάκης.

Ευχαριστήρια επιστολή προς όλες τις Εκκλησιαστικές και Δημόσιες Αρχές, τους Φορείς, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τους πολίτες της Κρήτης από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης:

«Σεβαστοί Πατέρες, Αξιότιμες και Αξιότιμοι εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων, Μέσων Επικοινωνίας, Αγαπητές και Αγαπητοί πολίτες, Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, με αφορμή την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ιδιαίτερη τιμή που νιώθω, και να διαβεβαιώσω ότι τίθεμαι πρωτίστως, στην Υπηρεσία των πολιτών, των επισκεπτών και όλων των συναδέλφων της Κρήτης.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε από κοινού, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, τους υψηλούς στόχους της Ελληνικής Αστυνομίας, που στηρίζονται στον απόλυτο σεβασμό του πολίτη και των δικαιωμάτων του.

Στο σημείο αυτό, επιθυμώ να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στις Εκκλησιαστικές Αρχές, στους εκπροσώπους όλων των Αρχών – Φορέων και της Ενημέρωσης, καθώς και στους πολίτες του Νομού Ρεθύμνου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και την συμπαράσταση στο συνολικό, αστυνομικό έργο που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο.  Ομοίως, απευθυνόμενος σε όλες και όλους τους συναδέλφους μου, που υπηρετούν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης, ευχαριστώ από καρδιάς για την εξαίρετη συνεργασία μας και τον επαγγελματισμό που επιδείξατε σε κάθε σας ενέργεια.

Με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρωπιάς, και της προσφοράς μέσα από τις πράξεις και το έργο μας, σας καλώ όλες κι όλους, ανεξαιρέτως, από όλες τις βαθμίδες και θέσεις της τοπικής κοινωνίας, τις/τους συναδέλφους και τους πολίτες, να περιφρουρήσουμε από κοινού, την ειρήνη και την γενική ευημερία στην περιφέρεια της Κρήτης.»

Το «ευχαριστώ» του Κωνσταντίνου Λαγουδάκη

Σε χθεσινή ευχαριστήρια επιστολή που κοινοποίησε ο νέος επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ανέφερε: «Αξιότιμες και αξιότιμοι εκπρόσωποι Αρχών, φορέων, Μέσων Επικοινωνίας, αγαπητές και αγαπητοί πολίτες, με αφορμή την ολοκλήρωσή των καθηκόντων μου στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλες κι όλους τους εκπροσώπους των δημοσίων Αρχών, φορέων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κρήτης, καθώς και σε όλες κι όλους τους συμπολίτες μου για τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας που αναπτύξαμε τα τελευταία χρόνια. Σας ευχαριστώ για τη διαχρονική εκτίμηση με την οποία περιβάλλετε το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη και σας καλώ να ενισχύετε πάντα τη μεγαλειώδη προσπάθεια που καταβάλλεται από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Κρήτης, γιατί με ενωμένες τις δυνάμεις μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια και την προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας και του τόπου.

Επίσης, εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλες κι όλους που εκπροσωπείτε την ενημέρωση, που με την αντικειμενική σας προσέγγιση βοηθήσατε και αναδείξατε το έργο που παρήχθη.

Τέλος, διαβεβαιώνω όλες κι όλους σας ότι από τη νέα μου θέση θα εξακολουθήσω να ενισχύω την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη και να βρίσκομαι στη διάθεσή σας όπου αυτό μου ζητηθεί», καταλήγει ο κ. Λαγουδάκης.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση ένωσης αστυνομικών Ηρακλείου

«Η Ένωσή μας συγχαίρει τον νέο Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα και τον νέο Προϊστάμενο Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Κων/νο και τους ευχόμαστε καλή θητεία στα ιδιαιτέρως απαιτητικά νέα τους καθήκοντα. Στην θητεία τους σε Υπηρεσίες της Κρήτης, που είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε άψογα, ήταν πάντα κοντά στον απλό Αστυνομικό με άμεσες λύσεις για τα προβλήματά του.

Επίσης συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή δύναμη στον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγο κ. ΡΟΥΤΖΑΚΗ Αντώνιο, με την προσδοκία για μια άριστη συνεργασία, αλλά και στoν Ηρακλειώτη Υποστράτηγο κ. ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗ Ιωσήφ στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου».

Συγχαρητήρια

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον κ. Λαγουδάκη εξέδωσε η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

«Στρατηγέ!!! Με αφορμή την επάξια προαγωγή σας στον βαθμό του αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. και την τοποθέτησή σας στη θέση του προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε, να σας ευχαριστήσουμε για την αγαστή συνεργασία μας και προσβλέπουμε στη συνέχισή της με τη βεβαιότητα για ποιοτικές δράσεις και δυναμικές πρωτοβουλίες!!! Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα σας καθήκοντα. Άξιος», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Συγχαρητήρια επιστολή του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μ. Φραγκάκη προς το νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Στρατηγό, Μ. Καραμαλάκη

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από τον συμπατριώτη μας Στρατηγό Μιχαήλ Καραμαλάκη, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Αρχηγό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 «Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας ως Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθυμώ να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την αντιμετώπιση των παραγόντων εκείνων, που παράγουν ανασφάλεια στην καθημερινή ζωή.    

Στην προσπάθεια σας αυτή, σας διαβεβαιώνω πως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, θα βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό σας με εμπιστοσύνη».

Η ΝΟΔΕ

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους μας που η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αρχηγό στρατηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, τον υπαρχηγό αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη, αλλά και τον επιτελάρχη του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωσταντίνο Λαγουδάκη, κατάγεται από το νησί μας, την Κρήτη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα επιτελέσετε με επιτυχία, με το ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει», αναφέρεται σε συγχαρητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε για τους κ.κ. Καραμαλάκη, Δασκαλάκη και Λαγουδάκη η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Ανδρέα Δασκαλάκη και Κωνσταντίνου Σκούμα.­

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου οι κατωτέρω (30) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων:

  1. Γεώργιος ΜΠΑΛΛΑΣ
  1. Θωμάς ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  1. Αδάμ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ
  1. Θεόδωρος ΚΕΡΑΜΑΣ
  1. Βασίλειος ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
  1. Ασημάκης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ
  1. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ
  1. Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ
  1. Αντώνιος ΤΖΙΤΖΗΣ
  1. Δημήτριος ΜΠΑΚΟΛΑΣ
  1. Νικόλαος ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ
  1. Χρήστος ΚΑΜΠΥΛΗΣ
  1. Γεώργιος ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  1. Αικατερίνη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  1. Γεώργιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  1. Χαράλαμπος ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ
  1. Βασίλειος ΡΟΚΚΟΣ
  1. Ιωάννης ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ
  1. Δημήτριος ΠΕΤΣΑΣ
  1. Ηλίας ΡΟΥΣΣΟΣ
  1. Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
  1. Ανδρέας ΜΠΑΜΠΑΛΟΥΚΑΣ
  1. Σταύρος ΚΕΣΕΛΙΔΗΣ
  1. Στυλιανός ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ
  1. Γεώργιος ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
  1. Δημήτριος ΔΑΒΑΛΟΣ
  1. Απόστολος ΚΟΥΦΟΣ
  1. Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  1. Δημήτριος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
  1. Δημήτριος ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Προάγονται στο βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων (7) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες :

  1. Αριστείδης ΜΟΥΡΤΟΣ
  1. Ιωάννης ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
  1. Ιωάννης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
  1. Χριστόφορος ΜΑΡΚΟΥ
  1. Ιωάννης ΣΚΡΙΑΠΑΣ
  1. Σμαράγδη ΑΠΑΝΩΜΕΡΙΤΑΚΗ
  1. Παναγιώτης ΤΣΙΓΓΟΥΝΗΣ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News