Κρήτη

Φωτιές σήμαναν συναγερμό – «Δύσκολη» μέρα η σημερινή για την Κρήτη

Τι αναφέρει ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε απόγευμα Τρίτης σε δασική –γεωργική έκταση στο Άνω Μέρος του Δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο έχει ως αποτέλεσμα να μην «αφήνει» τις πυροσβεστικής δυνάμεις να αποχωρήσουν .

Η φωτιά που ξέσπασε ήταν μεγάλη, 8 οχήματα με 16 υπαλλήλου έσπευσαν στο σημείο με την αιτία εκδήλωσης να παραμένει άγνωστη.

Φωτιά στην Τύλισο

Επίσης φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα, συγκεκριμένα στις 2.30,  σε χορτολιβαδική περιοχή στην Τύλισο του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο. 3 οχήματα με 7 υπαλλήλους στο σημείο που κατάφεραν στις 7 το πρωί να την θέσουν υπό έλεγχο, όμως και σε αυτήν την περίπτωση η αίτια παραμένει άγνωστη.

Σε κάθε περίπτωση και η μέρα η σημερινή χαρακτηρίζεται «δύσκολη» καθώς η Κρήτη είναι στις περιοχές που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 αναφέρει συγκεκριμένα ότι υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Δωδεκανήσων, Κρήτης και Κέρκυρας.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο  (έως 31 Οκτωβρίου).

Σχόλια