3 νεκροί σε 24 ώρες στην Κρήτη – 41«ανθρωποθυσίες» στον βωμό της ασφάλτου

Κρήτη
3 νεκροί σε 24 ώρες στην Κρήτη – 41«ανθρωποθυσίες» στον βωμό της ασφάλτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέτος 61% αύξηση στα θανατηφόρα σε σχέση με πέρυσι

Τραγικές διαστάσεις έχουν λάβει πλέον στην Κρήτη τα τροχαία δυστυχήματα: Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, δύο ακόμη συνάνθρωποί μας βρήκαν φρικτό τέλος στην άσφαλτο της Κρήτης, βυθίζοντας σε ανείπωτο πένθος τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, οι οποίοι - σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις - τραυματίστηκαν θανάσιμα σε τροχαία που έλαβαν χώρα σε Χανιά και Χερσόνησο.

Συμπεριλαμβανομένου του 75χρονου δικυκλιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του προχθές το πρωί στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Μοιρών, στον Εσταυρωμένο, συνολικά τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Κρήτης μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Εξάλλου, μέσα σε μόλις 4 ημέρες (από το περασμένο Σάββατο μέχρι χθες Τρίτη), έχουν θυσιαστεί στον “βωμό” της κρητικής ασφάλτου 4 συνάνθρωποί μας!

Ως αποτέλεσμα, η μακάβρια λίστα με τα θύματα που έχουν σκοτωθεί σε κάποιο δρόμο του νησιού μας από την αρχή του έτους μέχρι χθες αριθμεί πλέον 41 άτομα.

Πρόκειται αναμφίβολα για δυσθεώρητο αριθμό, πόσω μάλλον αν αναλογιστούμε ότι πέρυσι, την ίδια περίοδο (από την 1η Ιανουαρίου του 2018 έως τις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους), ο αριθμός των θυμάτων ήταν 25!

Τα τελευταία θύματα της “ανθρωποθυσίας”, που συντελείται χωρίς σταματημό μέσα στο 2019 στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, είναι δύο νέοι άνθρωποι ηλικίας μόλις 21 και 25 ετών. Ήταν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ προχθές Δευτέρα, όταν ένα δίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί άνδρες, διέσχιζε την οδό Κισσάμου, στα Χανιά. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η μηχανή φέρεται να παρέσυρε έναν 42χρονο άνδρα που κινείτο πεζός. Αμέσως μετά, το δίκυκλο προσέκρουσε σε διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο.

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση που προκλήθηκε, τραυματίστηκε τόσο ο 42χρονος, όσο και οι δύο νεαροί 21 και 19 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιο βαριά εκ των τριών τραυματίστηκε ο 21χρονος άνδρας. Στο σημείο του ατυχήματος επικράτησε αναστάτωση, ενώ λίγο αργότερα μετέβησαν εκεί το ΕΚΑΒ, αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. Και οι τρεις τραυματίες παραλήφθηκαν από κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν τάχιστα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Ο 21χρονος νεαρός εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου δυστυχώς υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του χθες τα ξημερώματα. Μέχρι χθες το βράδυ, παρέμεναν για νοσηλεία στο νοσοκομείο οι έτεροι δύο τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος τραυματίας νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ωστόσο ο 42χρονος δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Θύμα τουρίστας

Πριν καλά-καλά προλάβει να στεγνώσει το αίμα του αδικοχαμένου 21χρονου, ένας ακόμη νεαρός άνδρας έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή μετά από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη. Πρόκειται για έναν 25χρονο τουρίστα, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος σε τροχαίο που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου.

Το εν λόγω δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 3 χθες τα ξημερώματα στον δρόμο που συνδέει το Πισκοπιανό με τη Χερσόνησο. Εκείνη την ώρα ο 25χρονος άνδρας, ολλανδικής εθνικότητας, ο οποίος παραθέριζε στην Κρήτη, διέσχιζε τον δρόμο οδηγώντας μια τετράτροχη “γουρούνα”. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο άτυχος νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί βαρύτατα.

Στο σημείο δεν άργησε να μεταβεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, ωστόσο, όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο του τροχαίου διαπίστωσαν ότι ο 25χρονος τουρίστας είχε ήδη ξεψυχήσει...

 Ακρωτηριασμός 56χρονου

 Λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή του ο νεαρός από την Ολλανδία, ένας ακόμη άνθρωπος έμελλε να τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα που έγινε επί της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου, στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανιά. Πρόκειται για 56χρονο δικυκλιστή, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά στο πόδι, με αποτέλεσμα οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε να προβούν σε ακρωτηριασμό του πέλματός του.

Αξίζει να τονιστεί, πάντως, ότι ο 56χρονος παραμένει για νοσηλεία χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Βουλγαρίδης, «ο 56χρονος χειρουργήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, ενώ εξαιτίας του τραυματισμού χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί στο πέλμα. Πλέον νοσηλεύεται στην Ορθοπαιδική Κλινική και η ζωή του δε διατρέχει κίνδυνο».

Και ατύχημα

Εξάλλου, το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε στο Ηράκλειο ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ευτυχώς, ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θρηνήσαμε θύματα. Το εν λόγω ατύχημα έλαβε χώρα στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε ένας 45χρονος άνδρας βγήκε - κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - από την πορεία του και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ενώ ο 45χρονος που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

 «(...) Μάνα-πατέρας πώς να δεχτούν την απώλεια του παιδιού τους»

Στο μεταξύ, συγκλονίζει η ανάρτηση στην οποία προέβη χθες τα ξημερώματα, στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η επιμελήτρια Α’ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Κατερίνα Μανιμανάκη.

Η Κρητικιά γιατρός περιέγραψε την επίμαχη εφημερία, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο πώς οι γιατροί του νοσοκομείου κλήθηκαν να ανακοινώσουν τα δυσάρεστα νέα του θανάτου ενός νέου ανθρώπου στους γονείς του. «Είναι 4 τα ξημερώματα περιμένοντας να μπει το τέταρτο έκτακτο χειρουργείο της εφημερίας. Μιας εφημερίας που για άλλη μια φορά έχει διαλύσει δύο οικογένειες, φίλους συγγενείς αλλά και εμάς.

Για άλλη μια φορά να πρέπει να ανακοινώνουμε τα χειρότερα νέα στους γονείς, για άλλη μια φορά, για άλλη μια φορά, για άλλη μια φορά... μάνα-πατέρας πώς να δεχτούν την απώλεια του παιδιού τους.

Για άλλη μια φορά εμείς εκεί δυνατοί. Να παλεύουμε... και ο αριθμός να φτάνει 35; Ίσως και παραπάνω... δεν ξέρω πια. Δεν ξέρω γιατί γράφω τις σκέψεις μου... Ίσως γιατί σκέφτομαι ότι έστω και ένα νέο παιδί αν τις διαβάσει μπορεί κάτι να αλλάξει, μπορεί να καταλάβει ότι η ζωή του είναι μοναδική και πολύτιμη για όλους μας. Καλή μας μέρα...», αναφέρει η κ. Κατερίνα Μανιμανάκη στη συγκλονιστική της ανάρτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News