Κρήτη

Η Ρομποτική, ένα μοναδικό «δώρο» για τα παιδιά στην Κρήτη

Στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης πραγματοποιήθηκαν τα τρία εργαστήρια για παιδιά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 το ειδικό Πρόγραμμα για νέους και νέες ηλικίας 8-16 ετών, με θέμα: “JCrete4Kids”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Πληροφορικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης “JCrete”.

Καλωσορίζοντας ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, τους μικρούς φίλους και τους γονείς, αναφέρθηκε στη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την πρόοδο των Νέων Τεχνολογιών στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. «Είναι ένα σημαντικό δώρο, ίσως το καλύτερο της ζωής τους, που κάνετε σήμερα στα παιδιά σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς. Από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Λαγουδάκης, Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος και τόνισε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Τα μαθήματα παραδόθηκαν από ειδικούς προγραμματιστές, Έλληνες και ξένους, με πολύχρονη εμπειρία, οι οποίοι βρίσκονταν στην ΟΑΚ με την ευκαιρία Διεθνούς Συνεδρίου. Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν διασκεδάζοντας και αναπτύσσοντας αναλυτική και δημιουργική σκέψη και καλλιεργώντας παράλληλα την ομαδικότητα, ερχόμενοι σε επαφή με Νέες Τεχνολογίες, όπως τη δημιουργία ρομπότ με το οποίο θα μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, με τα Lego MX MindStorms, τον προγραμματισμό ενός ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ, τη δημιουργία ενός ρομπότ mBot, αλλά και την εκμάθηση προγραμματισμού με την πλατφόρμα George.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρία εργαστήρια:

Στο πρώτο υπήρξε προγραμματισμός μίας ταμπλέτας Pokemon και σχεδιασμός του παιχνιδιού, για πάλη του καρτούν.

Στο δεύτερο εργαστήριο Lego κατασκευάστηκε ένα ρομπότ το οποίο μάζευε ελιές από ένα τεχνητό δέντρο.

Στο τρίτο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε προγραμματισμός ενός ρομπότ σε μία γλώσσα Scruch της Google, μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά πώς να σκέφτονται αλγοριθμικά, καθώς ήταν ρυθμισμένο στο να υπερβαίνει εμπόδια, να περπατά σε καθορισμένες γραμμές κ.ά.

Οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος έφυγαν γεμάτοι από νέες γνώσεις και εμπειρίες, με την υπόσχεση της επιστροφής σε νέες δράσεις και παρόμοια Προγράμματα που θα αναπτυχθούν στην ΟΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια