Μετανάστες κυκλοφορούσαν παράνομα στον Αθερινόλακκο – Τι «πρόδωσε» τα ίχνη τους

Κρήτη
Μετανάστες κυκλοφορούσαν παράνομα στον Αθερινόλακκο – Τι «πρόδωσε» τα ίχνη τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρχές εντόπισαν και τους διακινητές αλλά και το κλεμμένο ταχύπλοο

Απόγευμα Κυριακής εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αθερινόλακκου Σητείας, από κατοίκους της περιοχής, 4 μετανάστες οι οποίοι κινούνταν στους αγροτικούς δρόμους περιπλανώμενοι.

Αυτοί που τους είδαν κατάλαβαν ότι κάποιο δουλεμπορικό τους είχε αποβιβάσει στις παραλίες της περιοχής και κάλεσαν λιμενικές αρχές και αστυνομία, συλλαμβάνοντας τους λίγο αργότερα.

Οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Κουτσουρά και έπειτα στο Α.Τ Σητείας ενώ παράλληλα, ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος από την θάλασσα και την ξηρά προκειμένου να εντοπιστούν οι διακινητές και το σκάφος που τους αποβίβασε ή ενδεχομένως και άλλοι μετανάστες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το δουλεμπορικό εντοπίστηκε ανοιχτά του Αθερινόλακκου και συνελήφθησαν από τους λιμενικούς, 3 διακινητές  μεταναστών.

Πρόκειται για μία Πολωνή και 2 Αιγύπτιους οι οποίοι οργάνωναν την παράνομη διακίνησή μεταναστών από την Αίγυπτο και σε αυτό το ταξίδι, χρησιμοποιώντας κλεμμένο ταχύπλοο που αναζητούνταν εδώ και μήνες από τα Χανιά, παρέλαβαν από τις ακτές της Αιγύπτου 4 ομοεθνείς τους Αιγύπτιους και τους μετέφεραν στις ακτές του Αθερονολάκκου.

Την προανάκριση ενεργεί το λιμεναρχείο Ιεράπετρας ενώ οι 3 συλληφθέντες διακινητές, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών νομού Λασιθίου.

Για τους 4 Αιγύπτιους μετανάστες το πιθανότερο είναι ότι θα απελαθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News