Καιρός: Στους 39°C ανεβαίνει ο υδράργυρος - Ποιες περιοχές στην Κρήτη θα θυμίζουν «καμίνι»

Κρήτη
Καιρός: Στους 39°C ανεβαίνει ο υδράργυρος - Ποιες περιοχές στην Κρήτη θα θυμίζουν «καμίνι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα "ψηθεί"ο νότος του νομού Ηρακλείου

Ο υδράργυρος φαίνεται να παίρνει την ανιούσα και η εβδομάδα που θα μπει στην Κρήτη θα να είναι ιδιαιτέρως θερμή με κάποιες περιοχές να θυμίζουν «καμίνι».

Τα μποφόρ που προσέφεραν ανάσα δροσιάς φαίνεται να εξασθενούν σε κάποιες περιοχές δίνοντας το έναυσμα για αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι και 39 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά οι πιο ζεστές περιοχές

Ενδεικτικά και σύμφωνα με στοιχεία από το meteo.gr , στις Μοίρες το θερμόμετρο την Δευτέρα, θα φθάσει μία ανάσα από το 40άρι και συγκεκριμένα θα σκαρφαλώσει στους 39°C. 

Ενώ, Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται να είναι εξίσου ζεστές μέρες με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 36 °C. 

Ίδιο σκηνικό και στον Λέντα με την θερμοκρασία στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας να κάνει "άλμα" φθάνοντας τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ την Τρίτη θα πέσει μόλις ένα βάθμο με την μέγιστη δηλάδη να φθάνει τους 38 βαθμούς.

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας θερμοκρασιών από την περιοχή των Μοιρών.

Στο Τυμπάκι αύριο το μεσημέρι αναμένονται 37°C ενώ την Τετάρτη θα φθάσει μέχρι και τους 38°C.

Επίσης παραμένοντας στον ίδιο νομό και συγκεκριμένα στο Ζαρό Ηρακλείου η θερμοκρασία, Δευτέρα και Τρίτη θα φθάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά και συγκεκριμέρνα στην Παλαιόχωρα, όπως επίσης και στα Σφακιά  η πιο ζεστή μέρα αναμένεται την Τετάρτη με θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 34°C.

Στον Πρέβελη Ρεθύμνου στους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Σπήλι του ίδιου νομούαναμένεται καλός καιρός και 30°C την Τετάρτη όπως και στο Γάζι.

Θερμοκρασίες  των 4 μεγαλύτερων πόλεων της Κρήτης

Στο Ηράκλειο αύριο αναμένεται η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ θα φυσούν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Στα Χανιά ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 29-30°C, στο Ρέθυμνο τους 27°C, και στον Άγιο Νικόλαο τους 29°C.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο 22 Ιουλίου

Σύμφωνα πάντως με τον  Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. 

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο  (έως 31 Οκτωβρίου).

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού αναλυτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News