Εργοστάσιο ανακύκλωσης: Ζητούν εξόφληση των δεδουλευμένων του και προχωρούν σε στάση εργασίας

Κρήτη
Εργοστάσιο ανακύκλωσης: Ζητούν εξόφληση των δεδουλευμένων του και προχωρούν σε στάση εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Σε νέα 4ωρη στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση, προχωρούν αύριο τις ώρες 11:40-15:40 οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης, απαιτώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από την εταιρία WASTE SOLUTIONS που είναι εργολάβος στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της  Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου: «Η εταιρία απ’ τη μια χρηματοδοτεί με έργα τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για να αυξήσει την παραγωγή και την κερδοφορία της, απ’ την άλλη συστηματικά αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, που δουλεύουν μέσα στα σκουπίδια, αφήνει το μηχανολογικό εξοπλισμό με ελλιπή έως ανύπαρκτη συντήρηση, αυξάνοντας τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες, με αποτέλεσμα, με ευθύνη της εταιρίας, η ανακύκλωση για την οποία χρεώνονται οι δημότες, να μην γίνεται ολοκληρωμένα.

Είναι φανερό ότι στο κυνήγι του κέρδους, η εταιρία δεν ενδιαφέρεται ούτε για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε για το κόστος της ανακύκλωσης που πληρώνουν οι δημότες, ούτε για την υγεία των εργαζομένων, ούτε για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η στάση της αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους, όπως η συναδέλφισσα που της έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι της.

Ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που διαμόρφωσαν όρους εργασιακής  γαλέρας, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας ώστε να αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και να αυξάνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου και οι κατά καιρούς αντιδήμαρχοι, που όλο αυτό το διάστημα με τη στάση τους, έκαναν πλάτες στην εταιρία να συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παραδειγματιστούν από την οργάνωση και την αγωνιστική στάση των εργαζομένων στην Ανακύκλωση, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από το σωματείο τους για κάθε μικρό και μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης διεκδικούν:

  • Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Κατώτατος μισθός 751€ για όλους.
  • Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Υπογραφή ΣΣΕ για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News