Αμίλητος στα δικαστήρια ο φονιάς της Αμερικανίδας βιολόγου - Απολογείται για το φόνο

Κρήτη
Αμίλητος στα δικαστήρια ο φονιάς της Αμερικανίδας βιολόγου - Απολογείται για το φόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την μεταφορά του δεν έκανε καμία δήλωση

Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας μαύρα ρούχα, πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, ο 27χρονος δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε πριν λίγα 24ωρα, ο νεαρός Χανιώτης, καθ'ομολογία φονιάς, τα στοιχεία του οποίου από χθες έχουν δοθεί στην δημοσιότητα από τις αστυνομικές αρχές κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οδηγήθηκε  το πρωί της Παρασκευής στα Δικαστήρια Χανίων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Την υπεράσπιση του 27χρονου έχει αναλάβει, δικηγόρος που ορίστηκε τελικά από την οικογένεια του.

Αν και ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν το έχει μετανιώσει, ο ίδιος παρέμεινε ανέκφραστος και δεν προχώρησε σε καμία δήλωση. 

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας, αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση από την οικογένεια ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαια ότι ο 27χρονος θα κριθεί προφυλακιστέος

Υπενθυμίζεται ότι - μεταξύ άλλων - κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Ποιος είναι ο 27χρονος δολοφόνος

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες τα στοιχεία, αλλά και φωτογραφίες του 27χρονου Κρητικού, ο οποίος δολοφόνησε την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Suzanne Eaton, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο, αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, διακεκριμένο μέλος της οποίας ήταν η εκλιπούσα. Στο μεταξύ, ο 27χρονος οδηγείται σήμερα στον ανακριτή Χανίων για να απολογηθεί. Την ίδια ώρα οι καταγγελίες γυναικών που έρχονται στο “φως” και αναφέρονται σε επιθέσεις που δέχτηκαν, και οι οποίες έχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες με την περίπτωση της αδικοχαμένης Eaton, ολοένα και πληθαίνουν...

 Και άλλες γυναίκες φαίνεται να είχαν δεχτεί επίθεση

Στο μεταξύ, οι τοπικές Αρχές συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την ενδελεχή διερεύνηση όλων των περιστατικών που φαίνεται να έχουν λάβει χώρα στην ίδια περιοχή και τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση της άτυχης 60χρονης επιστήμονος.

Και οι τρεις εν λόγω καταγγελίες έγιναν από γυναίκες, οι οποίες αναφέρουν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από άγνωστο που επέβαινε σε αυτοκίνητο. Εξάλλου, η μία από τις καταγγέλλουσες φέρεται να έχει αναγνωρίσει ότι χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 27χρονος για να χτυπήσει την Eaton.

Πρόκειται για την καταγγελία μιας Πολωνής, η οποία διαμένει στην Κίσσαμο Χανίων. Η καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές ότι πριν από περίπου δύο μήνες, την ώρα που έκανε περίπατο, δέχτηκε επίθεση από αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος που οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητο τη χτύπησε με το πλάι του οχήματος, με αποτέλεσμα η ίδια να βρεθεί στο έδαφος. Ωστόσο, η γυναίκα στάθηκε τυχερή, αφού, σύμφωνα πάντα με την ίδια, κατόρθωσε να σηκωθεί και τράπηκε σε φυγή γλιτώνοντας τα χειρότερα...

Η πιο πρόσφατη από τις καταγγελίες φέρεται να έγινε από μια Ελληνίδα. Η τελευταία φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές ότι - και αυτή - χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η ίδια σώθηκε - όπως υποστηρίζει - καθώς έβαλε τις φωνές κι άρχισε να τρέχει μακριά, φτάνοντας γρήγορα σε σημείο όπου υπήρχε και άλλος κόσμος.

Η τρίτη καταγγελία έγινε από μια κοπέλα από τη Λιθουανία, η οποία περιέγραψε στην Αστυνομία ότι, πέρυσι το καλοκαίρι, είδε έναν άγνωστο να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο και να την πλησιάζει. Σύμφωνα με την ίδια, γλίτωσε επειδή το έβαλε στα πόδια και μετέβη σε πολυσύχναστο μέρος.

Εξάλλου, αξίζει να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες αθηναϊκός ιστότοπος, οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή το ενδεχόμενο ο αριθμός των γυναικών που είχε μπει στο “στόχαστρο” του 27χρονου, το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, να είναι διψήφιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Suzanne Eaton είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι γιος ιερέα, ενώ - μεταξύ άλλων - είχε έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Internet. Εκεί ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και ειδικότερα του Shaolin kung fu.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News