Αγνοούμενος στην Γαύδο: «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε»

Κρήτη
Αγνοούμενος στην Γαύδο: «Άνοιξε η γη και τον κατάπιε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδωσε τελευταία φορά σημεία ζωής το περασμένο Σάββατο - Ζούσε σε σκηνή στον Λαβρακά

«Άλυτος γρίφος» φαίνεται να είναι η εξαφάνιση του 50χρονου άντρα στην Γαύδο, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το περασμένο Σάββατο.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίστηκαν και σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, σε μία ακόμη εντατική προσπάθεια ανεύρεσης του άντρα και ενώ η αγωνία των δικών του ανθρώπων βρίσκεται στο «κόκκινο».

Αναλυτικότερα, από προχθές, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 50χρονου σε ξηρά, θάλασσα, αλλά και από αέρος.

Ειδικότερα, χθες Πέμπτη οι έρευνες συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος, της 3ης ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας.

Ενώ προχθές σκάφος του Λιμενικού, που “επιστρατεύτηκε” από την Παλαιόχωρα, δεν κατέστη δυνατό να επιχειρήσει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, χθες το εν λόγω σκάφος επιχείρησε κανονικά.

Στις έρευνες του σκάφους του Λιμενικού συνέδραμαν, πάντως, και ιδιωτικά παραπλέοντα σκάφη. Στις έρευνες μετέχουν και στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ που “οργώνουν” το νησί, συνεπικουρούμενοι από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο-ανιχνευτή.

Αξίζει να προσθέσουμε, εξάλλου, ότι για τον εντοπισμό του 50χρονου συνανθρώπου μας “επιστρατεύτηκαν” και εναέρια μέσα: Συγκεκριμένα, αεροσκάφος της Frontex κινητοποιήθηκε στην προσπάθεια εντοπισμού του αγνοούμενου, χωρίς, δυστυχώς, κάποιο αποτέλεσμα.

Τι συνέβη με τον 50χρονο

Πρόκειται για άνδρα ημεδαπής υπηκοότητας, ο οποίος τελευταία φορά έδωσε σημεία ζωής το περασμένο Σάββατο: Έκτοτε η τύχη του αγνοείται, με αποτέλεσμα από προχθές - οπότε και δηλώθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. η εξαφάνισή του - να βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη προσπάθεια των Αρχών για τον εντοπισμό του. Μέχρι χθες το βράδυ, ωστόσο, η εν λόγω προσπάθεια δεν είχε αποδώσει καρπούς.

Ο αγνοούμενος άνδρας ζούσε μόνος του σε αντίσκηνο που είχε στήσει σε παραλία της Γαύδου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος είχε στήσει τη σκηνή του στην παραλία του Λαβρακά.

Ο άτυχος άνδρας, ωστόσο, δε βρισκόταν στη Γαύδο το τελευταίο διάστημα: Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν μόνιμος κάτοικος Γαύδου περίπου τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια, χωρίς ο ίδιος να έλκει την καταγωγή του από το ακριτικό νησί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πάντως, ζούσε σε σκηνή στον Λαβρακά.

Εκεί φέρεται να εθεάθη τελευταία φορά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Από εκείνη τη μέρα κανείς δεν τον ξαναείδε...

Έτσι, οικείοι του που βρίσκονται στη Γαύδο και δεν κατόρθωσαν να τον βρουν, όπου κι αν τον αναζήτησαν, απευθύνθηκαν τελικά στις Αρχές προχθές Τετάρτη. Αξίζει να επισημάνουμε ότι στο εσωτερικό της σκηνής του 50χρονου εντοπίστηκαν προσωπικά του αντικείμενα. Μεταξύ των ευρημάτων αυτών περιλαμβάνονται ρούχα του αλλά και το κινητό του τηλέφωνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News