Δολοφονία βιολόγου: Πώς γλύτωσαν γυναίκες που «κυνηγήθηκαν» από τον φονιά

Κρήτη
Δολοφονία βιολόγου: Πώς γλύτωσαν γυναίκες που «κυνηγήθηκαν» από τον φονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χλωρίνη φαίνεται να «έκαψε» τον δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες τα στοιχεία, αλλά και φωτογραφίες του 27χρονου Κρητικού, ο οποίος δολοφόνησε την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Suzanne Eaton, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο, αλλά και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, διακεκριμένο μέλος της οποίας ήταν η εκλιπούσα. Στο μεταξύ, ο 27χρονος οδηγείται σήμερα στον ανακριτή Χανίων για να απολογηθεί. Την ίδια ώρα οι καταγγελίες γυναικών που έρχονται στο “φως” και αναφέρονται σε επιθέσεις που δέχτηκαν, και οι οποίες έχουν ανατριχιαστικές ομοιότητες με την περίπτωση της αδικοχαμένης Eaton, ολοένα και πληθαίνουν...

Έτσι, στις καταγγελίες των δύο γυναικών από τη Λιθουανία και την Πολωνία, ήρθε να προστεθεί και μία τρίτη περίπτωση που - αυτή τη φορά - αφορά σε μια ημεδαπή. Μετά τον ορυμαγδό των εν λόγω εξελίξεων και - όπως είχε προαναγγείλει στο χθεσινό ρεπορτάζ για την επίμαχη υπόθεση η “Νέα Κρήτη” - οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, αλλά και δύο φωτογραφίες του 27χρονου πατέρα δύο παιδιών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ., η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου έχει στόχο, μεταξύ άλλων, τη «διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω». Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω δημοσιοποίηση έχει διάρκεια 20 ημερών.

Ο συλληφθείς και καθ’ ομολογία δολοφόνος της Suzanne Eaton είναι ο Ιωάννης Παρασκάκης «του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης». «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών που έχουν τελεστεί σε βάρος τους αξιόποινες πράξεις από τον ανωτέρω», αναφέρεται, επιπρόσθετα, στη σχετική αστυνομική ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210/25.802, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την πολύκροτη υπόθεση.

Και άλλες γυναίκες φαίνεται να είχαν δεχτεί επίθεση

Στο μεταξύ, οι τοπικές Αρχές συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την ενδελεχή διερεύνηση όλων των περιστατικών που φαίνεται να έχουν λάβει χώρα στην ίδια περιοχή και τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση της άτυχης 60χρονης επιστήμονος.

Και οι τρεις εν λόγω καταγγελίες έγιναν από γυναίκες, οι οποίες αναφέρουν ότι έχουν δεχτεί επίθεση από άγνωστο που επέβαινε σε αυτοκίνητο. Εξάλλου, η μία από τις καταγγέλλουσες φέρεται να έχει αναγνωρίσει ότι χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 27χρονος για να χτυπήσει την Eaton.

Πρόκειται για την καταγγελία μιας Πολωνής, η οποία διαμένει στην Κίσσαμο Χανίων. Η καταγγέλλουσα ανέφερε στις Αρχές ότι πριν από περίπου δύο μήνες, την ώρα που έκανε περίπατο, δέχτηκε επίθεση από αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος που οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητο τη χτύπησε με το πλάι του οχήματος, με αποτέλεσμα η ίδια να βρεθεί στο έδαφος. Ωστόσο, η γυναίκα στάθηκε τυχερή, αφού, σύμφωνα πάντα με την ίδια, κατόρθωσε να σηκωθεί και τράπηκε σε φυγή γλιτώνοντας τα χειρότερα...

Η πιο πρόσφατη από τις καταγγελίες φέρεται να έγινε από μια Ελληνίδα. Η τελευταία φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές ότι - και αυτή - χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η ίδια σώθηκε - όπως υποστηρίζει - καθώς έβαλε τις φωνές κι άρχισε να τρέχει μακριά, φτάνοντας γρήγορα σε σημείο όπου υπήρχε και άλλος κόσμος.

Η τρίτη καταγγελία έγινε από μια κοπέλα από τη Λιθουανία, η οποία περιέγραψε στην Αστυνομία ότι, πέρυσι το καλοκαίρι, είδε έναν άγνωστο να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο και να την πλησιάζει. Σύμφωνα με την ίδια, γλίτωσε επειδή το έβαλε στα πόδια και μετέβη σε πολυσύχναστο μέρος.

Εξάλλου, αξίζει να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες αθηναϊκός ιστότοπος, οι Αρχές εξετάζουν με προσοχή το ενδεχόμενο ο αριθμός των γυναικών που είχε μπει στο “στόχαστρο” του 27χρονου, το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, να είναι διψήφιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Suzanne Eaton είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι γιος ιερέα, ενώ - μεταξύ άλλων - είχε έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Internet. Εκεί ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και ειδικότερα του Shaolin kung fu.

Η χλωρίνη φαίνεται να «έκαψε» τον δράστη

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, φαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν βεβαιωθεί για το ότι ο 27χρονος ήταν ο δράστης του εγκλήματος, πριν εκείνος ομολογήσει. Όταν προσήχθη ο νεαρός Κρητικός, η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε κάποιο άλλο στοιχείο πέρα από το ότι ο 27χρονος καταγράφηκε από κάμερες να περνά με το αυτοκίνητό του από την περιοχή. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε ότι πέρασε πρόσφατα από την περιοχή, γεγονός που έβαλε αμέσως σε υποψίες τους αστυνομικούς. Άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι, ενώ εξωτερικά το αυτοκίνητο του δράστη ήταν πολύ βρόμικο, το πορτμπαγκάζ του ήταν πεντακάθαρο και μύριζε πολύ έντονα χλωρίνη!

Σύμφωνα με τον Αlpha, εξάλλου, στο ένα παπούτσι του 27χρονου εντοπίστηκε, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, γενετικό υλικό από αίμα της αδικοχαμένης βιολόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά ο νεαρός Κρητικός είχε συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, για εμπρησμό. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο ίδιος είπε τότε στους αστυνομικούς ότι ήταν αυτός που έβαλε τη φωτιά, ενώ φέρεται ακόμη να τους είπε ότι του άρεσε να ακούει τον ήχο από τις σειρήνες της Πυροσβεστικής!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News