Φοροτεχνικοί Ηρακλείου: «Αναγκαία η παράταση των φορολογικών δηλώσεων»

Κρήτη
Φοροτεχνικοί Ηρακλείου: «Αναγκαία η παράταση των φορολογικών δηλώσεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παράταση στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί του Ηρακλείου

Την παράταση στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί του Ηρακλείου.

Με επιστολή που απέστειλαν προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, η ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, αφού πρωτίστως ενημερώνει τον νέο υφυπουργό για την κατάσταση του Taxisnet και με δεδομένο πως εκκρεμούν περισσότερες από 1.500.000 δηλώσεις, ζητά την παράταση της σχετικής προθεσμίας έως τις 10 Αυγούστου.

 Αναλυτικά η επιστολή της ΕΦΕΕΗ:

"Κύριε υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε.

Ταυτόχρονα και με την ευκαιρία που μας δώσατε με το δελτίο τύπου στις 16/07/2019 θέλουμε να συνυπογράψουμε το στόχο τον οποίο θέτετε για «να εμπεδωθεί η εικόνα ενός Κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές».

Όμως Κύριε υπουργέ θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι για να επιτύχει ο συγκεκριμένος στόχος απαιτείται μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, στην οποία το κράτος θα είναι συνεπές απέναντι στους πολίτες και μετά θα απαιτεί από τους πολίτες να είναι συνεπείς απέναντι του.

Κύριε υπουργέ «το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις»

Όμως δεν αρκεί να ανοίξει το σύστημα για την υποβολή μιας δηλώσεις Φ.Ε. Απαιτείτε η ολοκλήρωση μιας σειράς διαδικασιών ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι Λογιστές–Φοροτεχνικοί να συντάξουν σωστά την Δήλωση Φόρου εισοδήματος τόσο των φυσικών προσώπων όσο και των επιχειρήσεων.

Κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι έγινε φέτος και ενδεικτικά αναφέρουμε:

α) Η εκκαθάριση του ΕΦΚΑ ολοκληρώθηκε στις 09 Ιουλίου μέχρι τότε ήταν πρακτικά αδύνατη η ορθή συμπλήρωση του εντύπου Ε3

β) Αναδρομικά ένστολων η ορθή αποτύπωση των οποίων στο έντυπο Ε1 έγινε μετά τις 9 Μαΐου 

γ)Διαρκές προβλήματα με την συμπλήρωση του κωδικού 037 – 038 για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες

δ) Ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ανέβασαν βεβαιώσεις αποδοχών με καθυστέρηση

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για άλλη μια χρονιά με το σύστημα taxis. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες για να ολοκληρωθεί η υποβολή μιας Δήλωσης Φ.Ε. απαιτείτε τουλάχιστον μια ώρα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν Κύριε υπουργέ ότι το διάστημα από 28 Μαρτίου θα ήταν ικανό και εύλογο εφόσον θα είχαν ρυθμιστεί και όλα τα παραπάνω θέματα έγκαιρα και θα μπορούσε να υπάρχει μια ομαλή ροή στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων.

Όμως θεωρούμε ότι λόγω των παραπάνω με δεδομένο ότι εκκρεμούν ακόμα περίπου 1.500.000 δηλώσεις για υποβολή

Επειδή οι συνάδελφοι στα λογιστικά γραφεία έχουν να διεκπεραιώσουν υποβολή ΦΠΑ (διπλογραφικά και απλογραφικά), ΑΠΔ, Διορθώσεις Ε9 λόγω υποβολής κτηματολογίου, Εργασίες μισθοδοσίας κ.λπ.

Θα ήταν αναγκαία μια παράταση στην υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων έως 10/08/2019".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News