«Το νησί που μαθαίνει …δια βίου»

Κρήτη
«Το νησί που μαθαίνει …δια βίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο δίκτυο μετέχουν Δήμοι των Χανίων, ο Δήμος Ρεθύμνου, οι Δήμοι Ηρακλείου και Χερσονήσου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, η προγραμματική σύμβαση για το πιλοτικό Πρόγραμμα Δια βίου Μαθησης με τίτλο «Κρήτη-Ευρώπη 2019-2023: Το Δημιουργικό Νησί που Μαθαίνει, Συμμετοχικά, Βιώσιμα και Διά Βίου».

Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο άτυπης γενικής ενήλικης εκπαίδευσης που στοχεύει στη δημιουργία ενός αρχικού πιλοτικού Δικτύου 11 Δήμων της Κρήτης, τα στελέχη των οποίων θα συγκροτήσουν μία κοινότητα Μάθησης-Πρακτικής για πολυτομεακή συνεργασία.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση των αυτοδιοικητικών στελεχών καθώς επίσης και πολιτών από φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης παιδείας διά βίου μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων.

Στο σχεδιασμό είναι και η σύνδεση των Δήμων και των πόλεών της με πόλεις της Ευρώπης και παγκόσμιες εμπειρίες ενώ στο εξής αναμένεται να υποβληθούν σταδιακά οι υποψηφιότητες ένταξης των αστικών πρωτευουσών των Δήμων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαος) στο Παγκόσμιο Δίκτυο «των Πόλεων που Μαθαίνουν Διά Βίου της UNESCO/ ‘Life long Learning Cities’.

Στο Δίκτυο αυτό της UNESCO από τη χώρα μας συμμετέχουν οι Δήμοι Λαρίσης, Τρικαίων, Θέρμης Θεσσαλονίκης, Νέας Σμύρνης και ο Δήμος Ηρακλείου, ήδη από το 2017.

«Είναι μια καινοτόμα δουλειά συνέργιας 11 δήμων που επιθυμούν εθελοντικά και πρόθυμα να μάθουν και να συνεργαστούν. Στόχευση μας να φέρουμε τα Στοιχεία που διαφοροποιούν την ενδοχώρα και τις αστικές περιοχές στην επιφάνεια για να φανεί παντού η ταυτότητα του νησιού μας», τόνισε η Συντονίστρια του Επιστημονικού Δικτύου Ενηλίκων Κρήτης Χρύσα Τερεζάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News