Βιάννος: Το ξημέρωμα… «πλημμύρα» και μετά.. ηλιοφάνεια

Κρήτη
Βιάννος: Το ξημέρωμα… «πλημμύρα» και μετά.. ηλιοφάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικά ύψη βροχοπτώσεων σήμερα στην Κρήτη.

Μεταξύ των περιοχών που «δέχτηκαν» πολύ νερό και η Βιάννος. Είναι χαρακτηριστικό το video που δημοσιεύεται στο Facebook μέσα από την σελίδα του κ. Πνευματικάκη.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους και  η κυκλοφορία από το συγκεκριμένο σημείο καθίστατο απαγορευτική.

Σύμφωνα πάντως με νεότερα στοιχεία, η καταρρακτώδης βροχόπτωση  «έπεσε» γύρω στις 6.30 το πρωί και διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Οι μετεωρολογικοι σταθμοί κατέγραψαν 30 χιλιοστά το ύψος της βροχής μέσα σε διάρκεια μισής ώρας χωρίς όμως να καταγταφούν προβλήματα.

Πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και υπάρχει ηλιοφάνεια

Σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο κ. Λαγουβάρδο: «Σημαντικά, για την εποχή, ύψη βροχής σημειώνονται τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17/07 στην Κρήτη. Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 9 το πρωί, από το σύνολο των 50 μετεωρολογικών σταθμών τους οποίους λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr στο νησί, δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση έχει ήδη εκδοθεί  και ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνοντας ότι, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα υπάρξουν ισχυρές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Κρήτης με πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα. Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση επιφυλακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News