Δολοφονία Αμερικανίδας: Έβλεπε τα δελτία με τη νεκρή και εκνευριζόταν - Απολογείται την Παρασκευή ο 27χρονος

Κρήτη
Δολοφονία Αμερικανίδας: Έβλεπε τα δελτία με τη νεκρή και εκνευριζόταν - Απολογείται την Παρασκευή ο 27χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι ανατριχιαστικές πτυχές της υπόθεσης

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τη στυγερή δολοφονία, τον βιασμό αλλά και τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε η Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον στα χέρια του καθ' ομολογία δολοφόνου της ήρθαν στο φως χθες, κατά την επίσημη ενημέρωση που έγινε από την ηγεσία της Αστυνομίας.

Στοιχεία που καθιστούν την υπόθεση ως ένα από τα πλέον ανατριχιαστικά εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ επί κρητικού εδάφους.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 27χρονος, ο οποίος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί μεθαύριο Παρασκευή στον εισαγγελέα, δεν έκοψε απλώς με στυγερό τρόπο το νήμα της ζωής του ανυποψίαστου θύματος, αλλά βίασε την άτυχη 60χρονη Αμερικανίδα!

Και μάλιστα, το πλέον ανατριχιαστικό, τη βίασε λίγο πριν την πετάξει από το φρεάτιο στη στοά του παλιού γερμανικού καταφυγίου... Και αφού προηγουμένως την είχε χτυπήσει επανειλημμένως με το αμάξι του, την είχε κλείσει στο πορτμπαγκάζ και την είχε μαχαιρώσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, ο 27χρονος όταν έβλεπε τα δελτία ειδήσεων για την εξαφάνιση της επιστήμονα εκνευριζόταν με τη στάση του να προκαλεί υποψίες στη σύζυγό του και τον αγρότη να της αποκαλύπτει την αλήθεια όταν άρχισε να νοιώθει ότι ο κλοιός στενεύει για τον ίδιο.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος πέρασε αμίλητος χθες το απόγευμα την πόρτα του εισαγγελέα και δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν έχει μετανιώσει για τις ειδεχθείς πράξεις του.

Ο εισαγγελέας τού απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της παράνομης οπλοκατοχής.

O 27χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων την Παρασκευή και κατόπιν οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.

Εν αναμονή των όσων θα πει κατά την απολογία του μεθαύριο σε εισαγγελέα και ανακριτή, τα όσα ειπώθηκαν και παρουσιάστηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν σοκ και ανατριχίλα.

Ο 27χρονος δολοφόνος φέρεται να βγήκε στον δρόμο έτοιμος για το κακό, αφού, όπως ομολόγησε, ένιωθε έντονη διέγερση και ψυχολογική ένταση. Στον δρόμο του έτυχε να εντοπίσει την 60χρονη βιολόγο την ώρα που εκείνη έκανε τζόγκινγκ με κατεύθυνση το μνημείο Ευελπίδων. Παρακολούθησε την ανυποψίαστη γυναίκα και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή τη χτύπησε με το αυτοκίνητο δύο φορές, μία μπροστά και μία με την όπισθεν, προκειμένου να την ακινητοποιήσει.

Από το διπλό αυτό χτύπημα η Σούζαν Ίτον έχασε τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να παλέψει και να αντιδράσει. Ο δράστης την έβαλε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε στο σημείο της σπηλιάς.

Ο δράστης ομολόγησε ότι πριν τη ρίξει μέσα στη σπηλιά, από το φρεάτιο, τη βίασε.

Μένει να αποδειχτεί, με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα, αν τη βίασε ενώ είχε ξεψυχήσει ή αν την ώρα εκείνη ήταν ακόμα εν ζωή.

Όπως ειπώθηκε κατά την επίσημη ενημέρωση, ο θάνατος της Σούζαν Ίτον προήλθε από ασφυξία, η οποία θα μπορούσε να έχει προκληθεί ακόμα και από τη στάση του σώματος του θύματος εντός της σπηλιάς, με τον τρόπο που την πέταξε, σε συνδυασμό με τα πολλαπλά κατάγματα από σπασμένα πλευρά που είχαν προκλήθηκαν με το αυτοκίνητο.

Τα κομβικά στοιχεία

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης και το πώς η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του δράστη, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, παρέθεσε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τα σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στα ίχνη του δράστη.

«Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνές μας ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού, μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό.

Προχωρήσαμε μεθοδικά τις έρευνές μας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πραγματοποιήσαμε συστηματικές αυτοψίες, συλλέξαμε υλικό από κλειστά κυκλώματα καμερών ασφαλείας, εξετάσαμε μάρτυρες και αξιοποιήσαμε συνδυαστικά όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών.

Με βάση την ανάλυση του υλικού εστιάσαμε τις έρευνές μας στην περιοχή, σκιαγραφήσαμε το “προφίλ” του δράστη, προσδιορίσαμε το εύρος των υπόπτων και προχωρήσαμε σε στοχευμένες προσαγωγές ατόμων», υπογράμμισε ο κ. Λαγουδάκης και σημείωσε ακόμα: «Η σταχυολόγηση του συνόλου των στοιχείων μάς έδωσε τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένο άτομο και ειδικότερα στον 27χρονο κάτοικο της περιοχής, τον όποιο προσαγάγαμε χθες (σ.σ. προχθές Δευτέρα 15 Ιουλίου) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Εξεταζόμενος ο 27χρονος περιέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων που είχαμε συλλέξει ομολόγησε την πράξη του».

Οι ισχυρισμοί του δράστη - Την έβαλε στο πορτμπαγκάζ χωρίς να έχει τις αισθήσεις της

Ως προ το χρονικό της υπόθεσης, όπως ανέφερε από την πλευρά της η υπαστυνόμος Α' Ελένη Παπαθανασίου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, από τη νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε προσδιορίστηκε ως χρόνος θανάτου το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου 2019, ενώ εντοπίστηκαν ευρήματα που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου και κακώσεις στα χέρια. «Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι μεσημβρινές ώρες της 2ας Ιουλίου 2019 εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευέλπιδων και, έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου την απέρριψε, αφού προηγουμένως τη βίασε.

Ακολούθως επανατοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο, όπου καθάρισε επιμελώς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια.

Από όλους τους χώρους ελήφθησαν ίχνη πιθανώς αιματικών στοιχείων και λοιπά πειστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, πειστήρια-είδη ένδυσης καθώς και ράβδος, που κατείχε παράνομα», σημείωσε η κ. Παπαθανασίου.

Την ίδια ώρα που η κρητική και η ελληνική κοινωνία, αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούν σοκαρισμένες τις ανατριχιαστικές πτυχές της στυγερής δολοφονίας και του βιασμού της άτυχης Σούζαν Ίτον, η δραστηριότητα και η συμπεριφορά του 27χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου, έτσι όπως ο ίδιος την κατέγραφε και κοινοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκιαγραφούν μια διαταραγμένη προσωπικότητα. Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά βίντεο που ανέβαζε στο διαδίκτυο ο 27χρονος, που προδίδουν την ψυχοσύνθεσή του, τον δείχνει να σπάει μάρμαρα με το κεφάλι του και να λυγίζει καρφιά με το λαιμό του... με τον ίδιο μάλιστα να σχολιάζει, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του και την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος, απαντώντας σε χρήστες, ότι το βίντεο είναι αυθεντικό. Ο 27χρονος φαίνεται πως είχε εμμονή με τις στοές του γερμανικού καταφυγίου, τις οποίες κατέγραφε στις εξερευνήσεις του.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος, με ξάδερφό του κατεβάζουν μια λάμπα στον αγωγό και καταγράφουν και πάλι το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της Σούζαν Ίτον.

Εκκλησία της Κρήτης : Συλλυπητήρια για την Ίτον, συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ

«Στην αποτρόπαιη δολοφονία της Σούζαν Ίτον αναφέρεται και ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης ἐκφράζει πρός τήν οἰκογένεια, τούς συγγενεῖς, καί συνάμα στά μέλη τῆς διεθνοῦς καί τοπικῆς πανεπιστημιακῆς κοινότητας, θερμά καί εἰλικρινῆ συλλυπητήρια καί τή συμπάθεια σύνολης τῆς Τοπικῆς Ἐκκλησίας γιά τό τραγικό αὐτό γεγονός.

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Κρήτης δηλώνει τήν ἀμέριστη συμπράστασή της στούς οἰκείους καί τούς συναδέλφους τῆς ἀείμνηστης Σούζαν, μιᾶς ἐπιστήμονος ἐγνωσμένου καί διεθνοῦς κύρους, μέ σπουδαία προσφορά στήν ἔρευνα καί τήν ἐπιστήμη, ἀλλά καί μέ ἰδιαίτερη ἀγάπη στή Μεγαλόνησο Κρήτη.

Παράλληλα, ἡ Ἱερά Σύνοδος συγχαίρει τόν γενικό ἀστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Ὑποστράτηγο Κωνσταντῖνο Λαγουδάκη, τίς ἀστυνομικές ἀρχές, τά Σώματα Ἀσφαλείας, τόν Στρατό, τούς Συλλόγους καί ὅλους τούς ἐθελοντές, γιά τήν καθοριστική συμβολή τους στήν ἄμεση διαλεύκανση αὐτῆς τῆς τραγικῆς ὑπόθεσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News