Καλώδιο για διασύνδεση Κρήτης - Αττικής: Παράταση στον διαγωνισμό για τους σταθμούς μετατροπής

Κρήτη
Καλώδιο για διασύνδεση Κρήτης - Αττικής: Παράταση στον διαγωνισμό για τους σταθμούς μετατροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτηματων των συμμετεχόντ

Από παράταση σε... παράταση πηγαίνουν οι καταληκτικές προθεσμίες υποβολής προσφορών στο πλαίσιο των δύο διεθνών διαγωνισμών για το «μεγάλο» καλώδιο της Κρήτης, που έχει προκηρύξει η ειδική θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, η «Αριάδνη Interconnection».

Παρατάσεις επί παρατάσεων που βεβαίως είναι μονόδρομος στην παρούσα φάση, μέχρι να αποφανθεί η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών επί της προσφυγής που έχει καταθέσει κατά των ελληνικών χειρισμών η κυπριακών συμφερόντων κοινοπραξία “EuroΑsia Interconnector”.

Προ ημερών, μέσω πάντως ενημερωτικού σημειώματος και όχι επίσημης ανακοίνωσης, κύκλοι της θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ είχαν περάσει επικοινωνιακά το μήνυμα ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας από τις παρατάσεις, πως δε θα μπλοκάρουν οι διαγωνισμοί και πως δεν έχει τύχη η προσφυγή της “EuroAsia Interconnector”.

Ωστόσο, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ήσυχος για το έργο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης.

Έργο που έχει ήδη αργήσει και το χρειάζεται τόσο πολύ το νησί για να λύσει μια και καλή το ενεργειακό πρόβλημά του...

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση: Η  εταιρεία ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection» που υλοποιεί το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής  ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών έως την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 12:00

Η παράταση αφορά τη διακήρυξη υπ. αριθμ. 1902 του ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση δυο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού για την ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 mw)». 

Ανάλογα, μετατίθεται και η ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 ώρα 14:00.

Η παράταση δίνεται σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων από όλους τους εγχώριους και διεθνείς συμμετέχοντες κατασκευαστικούς οίκους-προμηθευτές εξοπλισμού δεδομένου του μεγέθους του έργου, των ιδιαίτερα απαιτητικών τεχνικών προδιαγραφών του και του αντίστοιχα μεγάλου αριθμού τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την κατάθεση άρτιων προσφορών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News