Ανατροπή από τον Α. Φώσκολο: Το διοξείδιο του άνθρακα σημαίνει… ζωή!

Κρήτη
Ανατροπή από τον Α. Φώσκολο: Το διοξείδιο του άνθρακα σημαίνει… ζωή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα για την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τον καθηγητή

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ότι, το διοξείδιο του άνθρακα σημαίνει … ζωή ενώ παράλληλα έδωσε μια εντελώς διαφορετική διάσταση γύρω από το λιώσιμο των πάγων, λέγοντας ότι οι πάγοι δεν λιώνουν αλλά συρρικνώνονται και μεγαλώνουν. Αυτό υποστήριξε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος στην εκπομπή Αντιθέσεις με τον Γιώργο Σαχίνη , παρουσιάζοντας στοιχεία γύρω από τις αυξομειώσεις του διοξειδίου του άνθρακα σε περιόδους ξηρασίας, έρευνα που βασίστηκε στο πανάρχαιο φυτό.. γκίνγκο.

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία και η μεγαλύτερη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα ήταν το 1821, ανάφερε ο κ. Φώσκολος , παρουσιάζοντας παράλληλα στοιχεία γύρω από τις εξέλιξη του κλίματος από το 1915 έως το 2015.

Μιλώντας για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ο κ. Φώσκολος, έδωσε μια διαφορετική διάσταση γύρω την υπερθέρμανση του πλανήτη σε σχέση με τις ανησυχητικές εικόνες στον βόρειο πόλο, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να λιώσουν οι πάγοι. Ο κ. Φώσκολος ανέλυσε στοιχεία γύρω από την άνοδο της θερμοκρασίας και γύρω από τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που διαδραματίζουν οι ηλιακές εκρήξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News