Κρήτη

Ανατροπή από τον Α. Φώσκολο: Το διοξείδιο του άνθρακα σημαίνει… ζωή!

Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα για την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τον καθηγητή

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του ότι, το διοξείδιο του άνθρακα σημαίνει … ζωή ενώ παράλληλα έδωσε μια εντελώς διαφορετική διάσταση γύρω από το λιώσιμο των πάγων, λέγοντας ότι οι πάγοι δεν λιώνουν αλλά συρρικνώνονται και μεγαλώνουν. Αυτό υποστήριξε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος στην εκπομπή Αντιθέσεις με τον Γιώργο Σαχίνη , παρουσιάζοντας στοιχεία γύρω από τις αυξομειώσεις του διοξειδίου του άνθρακα σε περιόδους ξηρασίας, έρευνα που βασίστηκε στο πανάρχαιο φυτό.. γκίνγκο.

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία και η μεγαλύτερη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα ήταν το 1821, ανάφερε ο κ. Φώσκολος , παρουσιάζοντας παράλληλα στοιχεία γύρω από τις εξέλιξη του κλίματος από το 1915 έως το 2015.

Μιλώντας για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ο κ. Φώσκολος, έδωσε μια διαφορετική διάσταση γύρω την υπερθέρμανση του πλανήτη σε σχέση με τις ανησυχητικές εικόνες στον βόρειο πόλο, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να λιώσουν οι πάγοι. Ο κ. Φώσκολος ανέλυσε στοιχεία γύρω από την άνοδο της θερμοκρασίας και γύρω από τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που διαδραματίζουν οι ηλιακές εκρήξεις.

Σχόλια