Μπαράζ πυρκαγιών στην Κρήτη: Πέντε φωτιές έσβησαν οι πυροσβέστες

Κρήτη
Μπαράζ πυρκαγιών στην Κρήτη: Πέντε φωτιές έσβησαν οι πυροσβέστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη ημέρα η χτεσινή για τους πυροσβέστες της Κρήτης

Δύσκολη αποδείχτηκε η Πέμπτη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης, καθώς κλήθηκαν συνολικά σε 5 περιστατικά πυρκαγιών.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7:30 και διήρκησε μέχρι και τις 2:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξερόχορτα στο πρανές δρόμου στην περιοχή του Αγίου Μάρκου στα Πηγαϊδάκια του Δήμου Φαιστού. 3 οχήματα με 7 άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών έσπευσαν στο σημείο, με αποτέλεσμα η φωτιά να καταφέρει να κάψει 60 τετραγωνικά μέτρα ξερά χόρτα.

3 οχήματα με 7 άνδρες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων - αυτή τη φορά - επιχείρησαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς στις Μουρνιές Χανίων. Η πυρκαγιά ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες, στις 2:30 το μεσημέρι και μέχρι τις 3:07 κατάφερε να κάψει 0,5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μοιρών και στις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στης Αρχαιότητες Γόρτυνας. Στο σημείο έσπευσε μια ομάδα του Πεζοπόρου Τμήματος, καθώς και 6 οχήματα με 12 υπαλλήλους. Από τη φωτιά κάηκαν 0,2 στρέμματα καλαμιών, ενώ μέχρι και νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο σημείο παρέμεναν άνδρες της πυροσβεστικής.

Στον Χαράκι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από την άλλη, ολοσχερώς κάηκε 1,5 στρέμμα γεωργικής έκτασης,  μετά τη φωτιά που ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύργου, με 8 υπαλλήλους και ένα Πεζοπόρο Τμήμα, ενώ άνδρες του Σώματος παρέμεναν εκεί μέχρι και νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (με ξημερώματα Παρασκευής) πυρκαγιά ξέσπασε, υπό άγνωστες αιτίες, και σε κάδο αποκριμάτων στην Ασή Γωνιά. Στο σημείο βρέθηκαν 3 οχήματα με 6 άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Επισκοπής, οι οποίοι και κατέσβησαν την πυρκαγιά προτού αυτή επεκταθεί.

Πάντως, συνολικά, οι πυροσβέστες της Κρήτης κλήθηκαν, ακόμη, σε μία παροχή βοήθειας σε ανελκυστήρα, σε μία διάσωση ζώου, καθώς και σε μία κοπή δέντρου.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Πέμπτη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη ήταν υψηλός.

(Φωτογραφία αρχείου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News