Ο καιρός στην Κρήτη: Μας επηρεάζει το φαινόμενο που «χτύπησε» τη Χαλκιδική;

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Μας επηρεάζει το φαινόμενο που «χτύπησε» τη Χαλκιδική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός σήμερα - Με τι καιρό θα περάσουν το Σαββατοκύριακο οι Κρητικοί;

Για νέα ατμοσφαιρική διαταραχή και πιθανότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα, που ενδέχεται να πλήξουν περιοχές της χώρας μεθαύριο Κυριακή, κάνει λόγο νέα προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου.

Την ίδια ώρα, στην Κρήτη η κακοκαιρία, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, θα κάνει την εμφάνισή της με χαρακτηριστικό τους βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα είναι σχετικά καλό, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ, σχηματίζοντας έναν ήπιο κυματισμό στις βόρειες ζώνες, ενώ στα νότια θα φτάνουν ακόμα και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά σε χαμηλότερα επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στους 30 βαθμούς στα βόρεια και στους 31-33 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το σαββατοκύριακο, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-4 πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 5 μποφόρ κατά τόπους. Οι θερμοκρασίες στους 21-23 οι ελάχιστες και οι μέγιστες στους 30 βαθμούς στα βόρεια και στους 31-33 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Ο καιρός στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να ξαναανέβει την ερχόμενη Δευτέρα και να ξαναπέσει την Τρίτη, οπότε όσοι βρεθούν στα ορεινά θα χρειαστούν ζακέτα.

Αναφορικά με την τραγωδία στη Χαλκιδική, ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος, Μιχάλης Πετράκης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το γεγονός αυτό «πρωτοφανές», ενώ ανέφερε πως δεν έχουν προηγούμενο τα φαινόμενα αυτά, εκφράζοντας παράλληλα φόβο ότι «θα μας επισκέπτονται συχνά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News