Κρήτη

Ξεπέρασε τους 39 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη - Ο καιρός το Σάββατο

Πάνω από τους 39 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή στην Κρήτη

Κόκκινο «χτύπησε» σήμερα ο υδράργυρος στη Μεγαλόνησο, ξεπερνώντας μάλιστα και σε κάποιες περιοχές της Κρήτης και τους 39 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Κώστα Λαγουβάρδο και το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεσημέρι της Παρασκευής 05/07/2019 καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα νότια του Ηρακλείου σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, σε πανελλαδικό επίπεδο και μάλιστα στη Μεσσαρά.

Πιο αναλυτικά νότια του νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα στις Μοίρες και το Πετροκεφάλι το θερμόμετρο έφτασε τους 39.3 βαθμούς Κελσίου, ενώ παραμένοντας στον ίδιο νομό και στις περιοχές Λέντα, καθώς και στην Πλώρα Ηρακλείου το θερμόμετρο έφτασε τους 37.4, στα Χανιά επίσης και συγκεκριμένα στο Φαράγγι, ο υδράργυρος έφτασε τους 37.9.

Σε άλλες περιοχές της χώρας τώρα που καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή είναι στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στη Γαβαλού, καθώς και το Κρανίδι, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 38.7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Ρόδο και συγκεκριμένα στη Λίνδο η θερμοκρασία έφτασε τους 38.6.

Στην Αττική και συγκεκριμένα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Καλλιθέας το θερμόμετρο στις 16:30, «χτύπησε» τους 37.5.  

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2019:

 

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 αναμένονται τοπικές νεφώσεις αρχικά στην Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κι έπειτα κατά κύριο λόγο στα ορεινά, τα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 21 έως 36, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 22 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 34 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου και την Κρήτη από 22 έως 32.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

 

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, ενώ πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης υπάρχει κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

Σχόλια