Κρήτη

EKH: Απίστευτες παραβάσεις σε μεγάλα εργοτάξια

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες, που το τελευταίο διάστημα είχαν δεκτή τα Σωματεία του ΕΚΗ και οι Αρμόδιες Αρχές

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες, που το τελευταίο διάστημα είχαν δεκτή τα Σωματεία του ΕΚΗ και οι Αρμόδιες Αρχές.

Το ΕΚΗ σε συνεργασία με το Σωματείο Τεχνικών Υπαλλήλων (ΣΤΥΕ), το Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών & Μηχανοδηγών Ν. Ηρακλείου-Λασιθίου, την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου προχώρησαν σε αυστηρούς ελέγχους σε μεγάλα εργοτάξια του ν. Ηρακλείου.

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες, που το τελευταίο διάστημα είχαν δεκτή τα Σωματεία του ΕΚΗ και οι Αρμόδιες Αρχές.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων που αφορούσαν ανασφάλιστη εργασία, ανασφάλιστους χειριστές μηχανημάτων που εργάζονταν χωρίς την απαιτούμενη άδεια χειριστή, εντοπίστηκαν αταξινόμητα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου. Παραβάσεις που έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων στα συγκεκριμένα εργοτάξια.

Το ΕΚΗ καλεί  κυβερνώντες , ΣΕΠΕ, ΕΛΑΣ  αλλά και  όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, λόγω της άμεσης επικινδυνότητας της ζωής των εργαζομένων, που απασχολούνται στα συγκεκριμένα εργοτάξια.

Καλεί, παράλληλα, τους εργαζόμενους, όποτε διαπιστώσουν ανάλογες τακτικές να τις καταγγέλλουν στην Γραμμή Ανώνυμων Καταγγελιών του ΕΚΗ, στο τηλέφωνο 2810283984.

Το ΕΚΗ δεν θα επιτρέψει κυρίως τα μεγάλα δημόσια έργα (ΒΟΑΚ και Αεροδρόμιο Καστελίου) να μετατραπούν σε κατακόμβες νεκρών στο όνομα της ανάπτυξης και της ευημερίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια