Παραίτηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πινών: «Ο αποκλεισμός μου στις εκλογές με απογοήτευσε»

Κρήτη
Παραίτηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πινών: «Ο αποκλεισμός μου στις εκλογές με απογοήτευσε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην αίτηση παραίτησής του ο κ. Δρακωνάκης

Την απόφαση να υποβάλλει την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πινών «Ο Μύλος» γνωστοποιεί ο κ. Γιώργος Δρακωνάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει στην αίτηση παραίτησης ότι η πρόσκληση από την πρόεδρο του συλλόγου για να συμμετέχει ο κ. Δρακωνάκης ως μοναδικό αναπληρωματικό μέλος, καθυστέρησε. Γι’ αυτό και προχωρά σ’ αυτή την κίνηση.

Αναλυτικά η αίτηση παραίτησης:

«Αξιότιμη κ. Δρακωνάκη,

Μετά την ομολογουμένως καθυστερημένη πρόσκλησή σας να συμμετάσχω στο Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου – ως μοναδικό αναπληρωματικό μέλος, κατόπιν της από 3-5-2019 αίτησης παραιτήσεως του γραμματέα κ. Ε. Α. Λουκάκη – παρακαλώ να δεχθείτε και τη δική μου αίτηση παραίτησης.

Πριν αναλύσω τους λόγους, που με οδηγούν εις αυτήν την απόφαση, θέλω να διευκρινίσω ότι αντιλαμβάνομαι και δέχομαι ως μοναδικό λόγο της καθυστέρησης σας να με καλέσετε, την προετοιμασία του συλλόγου για την πολιτιστική εκδήλωση με αφορμή την ημέρα του Κλήδονα. Αυτός είναι και ο λόγος που από τη δική μου μεριά τηρήθηκε μια στάση σεβασμού προς τις διαδικασίες.

Σε καμιά περίπτωση δε θέλω να πιστέψω ότι με θεωρήσατε «δεδομένο», αγνοώντας τις προσωπικές μου εκτιμήσεις κι επιλογές. Πολύ περισσότερο δε, δεν θέλω να πιστέψω ότι με θεωρήσατε «δεδομένο» γιατί σκεφτήκατε ότι με σκοπιμότητα προέτρεψα σε παραίτηση τον ως άνω εκλεκτό συγχωριανό μας, ώστε ως αναπληρωματικό μέλος να ενταχθώ εγώ στο Δ.Σ. Δεν είναι τυχαίο που το αναφέρω, διότι αυτό πληροφορήθηκα, αφού με απίστευτη ευκολία το μικρό μας περιβάλλον ευνοεί τη διάχυση και περιφορά σκέψεων και απόψεων από κάποιους, που με «ελαφρά τη καρδία» αγνοούν ότι στη δική μου προσωπικότητα αξία έχει κυρίως η Αξιοπρέπεια, ακολουθεί το Όραμα και επισφραγίζει ο Σεβασμός.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών ομολογώ ότι ο αποκλεισμός μου με ξάφνιασε αρχικά και με απογοήτευσε δευτερευόντως. Με ξάφνιασε γιατί θεώρησα τη θητεία του προηγούμενου Δ.Σ., που ως πρόεδρος συντόνισα, άκρως επιτυχημένη. Στη διαμόρφωση αυτής της άποψης συντελεί η εικόνα των επιτυχημένων εκδηλώσεων, των οικονομικών επιχορηγήσεων, των πολιτιστικών συνεργασιών, υπεράνω κάθε κομματικής ή πολιτικής τοποθέτησης και κυρίως η στάση των μελών στην απολογιστική συνέλευση όπου ουδείς ανέφερε κάτι αρνητικό στην παρουσίαση των πεπραγμένων.

Η εικόνα αυτή αμαυρώθηκε από τα, εκ των υστέρων, σχόλια που όμως έδωσαν εξήγηση σε πολλά ερωτηματικά και επιβεβαίωσαν τη θρασυδειλία και αδυναμία για ειλικρινή συζήτηση. Φαίνεται πως σαν Κοινωνία δεν ωριμάσαμε και στη Δημοκρατία δεν εκτιμούμε τον παραγωγικό διάλογο. Αντιθέτως, αρκούμαστε στις «συζητήσεις καφενείου» όπως πολύ χαρακτηριστικά λένε κάποιοι, που ενώ θεωρητικά τις καταδικάζουν, σταθερά τις εφαρμόζουν.

Ο αποκλεισμός μου στις εκλογές με απογοήτευσε, διότι θεωρώ πως οι Αξίες μας δε συγκλίνουν δυστυχώς. Για μένα έμεινε ανεκπλήρωτο ένα όραμα για τη διεύρυνση των τοπικών ορίων και την ανάπτυξη καινοτόμων πολιτιστικών δράσεων. Παρά ταύτα σέβομαι το αποτέλεσμα των εκλογών.

Με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια του Δ.Σ., και ιδιαίτερα κάποιων εξ αυτών που λειτούργησαν ως εμπνευστές, διευρύναμε τα στενά μας όρια και ο Σύλλογός μας έχει καταγραφεί ως φορέας συμβολής στην ανάδειξη του χαρουπιού και στη διεκδίκηση της καταγραφής του στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν δική μου. Έτσι για πρώτη φορά, συμμετείχε ο Σύλλογός μας σε Συνέδριο Διεθνών προδιαγραφών με θέμα πάλι την αναβίωση των διατροφικών μας συνηθειών και γεωργικών μας τεχνικών. Για πρώτη φορά επίσης, μια μουσική βραδιά εξελίχθηκε σε ποιητική πανδαισία με την παρουσία του κ. Γιάννη Βάρδα και του μουσικού συγκροτήματος των Φραγκιαδάκηδων.

Στις ενέργειες που έγιναν για την ανάδειξη του χωριού μας, θα ήθελα να προσθέσω τον καθαρισμό παραμελημένων δρόμων, ενέργεια που λειτούργησε ως βάση για το όραμα της καθιέρωσης του τόπου μας στον χάρτη των πεζοπορικών διαδρομών και ως πόλο έλξης του πεζοπορικού – ορειβατικού τουρισμού.

Πολλά ακόμη υπήρχαν στις προσδοκίες μου – για τα οποία έχουν τεθεί οι βάσεις – όπως η Ανέγερση ενός Μνημείου Πεσόντων αγωνιστών (η πρωτοβουλία είναι του κ. Ε. Α. Λουκάκη), όπου κατόπιν αίτησής μας εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του από το Περιφερειακό Ταμείο. Επιπλέον, σχεδιάζαμε την οργάνωση ενός χώρου στις Πάνω Πινές ο οποίος θα ανήκει στο σύλλογο και έχει ξεκινήσει η συζήτηση παραχώρησης.

Φαίνεται λοιπόν πως αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους συγχωριανούς μου. Για τους λόγους λοιπόν αυτής της απόρριψης, της απόκλισης στόχων και προτεραιοτήτων δεν μπορώ να παραμείνω στο παρόν Δ.Σ., ακόμα και αν αυτό έχει περιέλθει σε συνθήκες “έκτακτης” ανάγκης. Ας ψάξουν γι αυτό να βρουν αλλού τα αίτια και τους αίτιους και όχι στο πρόσωπο μου. Προφανώς σε αυτούς που, εν αγνοία μου, υπέσκαπταν το έργο μου αλλά και σε όσους τους ανέχτηκαν και συναίνεσαν. Η δική μου Αξιοπρέπεια δεν επιτρέπει πια συνύπαρξη και συνεργασίες με τέτοιες προϋποθέσεις. Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι οι στόχοι τους να μην αρκούνται στην καθιερωμένη γήρανση και τα μνημόσυνα, να ξεφύγουν κάποτε από τον μίζερο τρόπο σκέψης και την εσωστρέφεια, να επιδιώξουν την ανανέωση και διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων.

Επιλέγω για λόγους ηθικής ανάγκης, ενημέρωσης των μελών και πρόληψη της διαστρέβλωσης των στοιχείων που παραθέτω να δημοσιευθεί στον τύπο η παρούσα αίτηση παραίτησης.

Με τιμή,

Γιώργος Δρακωνάκης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News