Κρήτη

«Ξεφουσκώνει» το Airbnb στην Κρήτη: Η μόδα που χάνει την αίγλη της

Οι μισθώσεις σπιτιών και δωματίων ακολουθούν πτωτική τάση στην Κρήτη

«Φρένο» στη μόδα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb, καθώς η αγορά σημειώνει κάμψη της τάξης του 15% σε επίπεδο χώρας, με την μείωση να είναι αισθητή και στην Κρήτη.

Και όλα αυτά μετά από μια εξαετία συνεχούς ανόδου από το 2013, με τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, βιλών και διαμερισμάτων να βλέπουν φέτος μειωμένα τα έσοδα τους.

Σε επίπεδο Κρήτης, η μείωση εκτιμάται ότι αγγίζει το 12%, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού κ. Άρη Στρατάκη. Αρκετοί, μάλιστα, ιδιοκτήτες που νοίκιαζαν πάνω από τρεις μήνες τα σπίτια τους σε τουρίστες με άδεια από τον ΕΟΤ για έξτρα εισόδημα να στρέφονται πλέον στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, ενώ άλλοι ιδιοκτήτες να επιστρέφουν στην αστική μίσθωση.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, η φορολογία, ο υψηλός ανταγωνισμός καθώς και άλλοι παράγοντες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αρνητικές αυτές εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι με σήμα του ΕΟΤ λειτουργούν 221 επιχειρήσεις στο νησί μας ενώ συνολικά οι κλίνες ανέρχονται σε 1.383, για το πρώτο τετράμηνο του 2019.  Τη μερίδα του λέοντος έχει ο νομός Ρεθύμνου, με 642 κλίνες, ακολουθούν τα Χανιά με 440 κλίνες, το Ηράκλειο με 165 κλίνες και το Λασίθι.

Εντωμεταξύ, η πτώση είναι αισθητή κυρίως σε Χανιά και Ηράκλειο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια