«Φεύγουν» τα μελτέμια, «έρχονται» 35άρια στην Κρήτη

Κρήτη
«Φεύγουν» τα μελτέμια, «έρχονται» 35άρια στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχωρούν οι άνεμοι που προκάλεσαν κύματα και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Μετά τα μελτέμια στην Κρήτη και τα τεράστια κύματα που προκάλεσαν προβλήματα στις παραλίες του νησιού, φαίνεται ότι σταδιακά υποχωρούν οι άνεμοι. Έτσι σταδιακά η θερμοκρασία από την Τετάρτη, παρουσιάζει υψηλότερες τιμές, για να φτάσουν την Παρασκευή τοπικά και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Η εξασθένηση των ανέμων θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στις θάλασσες γύρω από το νησί μας με πολύ χαμηλότερο πλέον κυματισμό. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά σε υψηλότερα επίπεδα, περισσότερο από την Τετάρτη και μετά, αλλά σε επίπεδα τα οποία είναι λογικά για την εποχή στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα:

Για τη Δευτέρα 1/7οι νεφώσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ψυχρότερης αέριας μάζας και του Βορείου ρεύματος θα αρχίσουν να διαλύονται  λίγο αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα 4 – 5, κατά τόπους στα νότια έως και τα 6 Μποφώρ, με περαιτέρω όμως εξασθένηση τους από τις βραδινές ώρες. Η μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω από τους 28 °C στα βόρεια τμήματα του νησιού ενώ στα νότια θα φθάσουν στους 30 με 32°C

Για την Τρίτη αναμένεται καλό καιρός με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες έως και ΒΔ διευθύνσεις στα ανατολικά με την ένταση τους στα 3 – 4 Μποφώρ, από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις διατηρώντας όμως και πάλι χαμηλές εντάσεις. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα είναι στους 20 - 22°C και οι μέγιστες στους 28 - 30°C, κατά τόπους έως και 32°C στα νότια.

Την Τετάρτη καλοκαιρία με ηλιοφάνεια σε όλη την Κρήτη.  Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους στα 3 – 4 Μποφώρ, πρόσκαιρα κατά τόπους τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά 1 με 2°C.

Από την Πέμπτη και μετά συνεχίζει να διατηρείται παρόμοιο το καλό σκηνικό του καιρού, διατηρώντας και τους μέτριας έντασης  Δυτικούς ανέμους, πρόσκαιρα όμως  λίγο ενισχυμένους  έως και τα 5 Μποφώρ κατά τόπους (την Παρασκευή στα ανατολικά και στα νότια θα φθάσουν έως και τα 6 Μποφώρ) ενώ η θερμοκρασία θα σημειώνει υψηλότερες τιμές με τις μέγιστες στα βόρεια τμήματα της Κρήτης να κυμαίνονται στους 31 - 33°C ενώ ακόμη υψηλότερες θα καταγράφονται στα νότια τμήματα ξεπερνώντας κατά τόπους και τους 35°C.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News