Κρήτη

Προσοχή! Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη την Κυριακή

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε την Κυριακή, καθώς στην Κρήτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλος, όπως επισημαίνει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η Κρήτη, λοιπόν, βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4, στο πορτοκαλί χρώμα, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Και να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες το νησί βρισκόταν στη ακριβώς προηγούμενη κατηγορία που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, στην κατηγορία 3.

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Ενώ οι πολίτες θα πρέπει να θυμούνται ότι απαγορεύεται η καύση και χρήση φωτιάς σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και στις λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. «Είναι καθήκον όλων να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές»!

Επίσης, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει -πέρα από την Κρήτη- και στις εξής περιοχές:

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κυκλάδες, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια