Κρήτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στην Κρήτη - Τι απαγορεύεται;

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κρήτης

Πολύ υψηλός θα είναι το Σάββατο 29/6 ο κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς στην Κρήτη, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 η κατηγορία κινδύνου για το σύνολο της Κρήτης είναι κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός).Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Σύμφωνα με το διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηρακλείου Γιώργο Τσικαλά είναι η πρώτη φορά για το φετινό καλοκαίρι που θα έχουμε κατηγορία κινδύνου 4 ,όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες;

  • απαγορεύεται η καύση και χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις
  • προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης

«Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας, Σκύρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Λακωνίας και Κυθήρων.

 

Σχόλια