Αλκοόλ & Οδήγηση δεν πάνε μαζί: «Για να μη λείψει κανείς σε κανένα»

Κρήτη
Αλκοόλ & Οδήγηση δεν πάνε μαζί: «Για να μη λείψει κανείς σε κανένα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης που κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα

Σε μία ωφέλιμη και πολύτιμη πρωτοβουλία προχώρησε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης Μιχάλη Ζαχαριάδη, με κεντρικό μήνυμα «Όταν πίνω, δεν οδηγώ».

Εξάλλου, είναι χιλιάδες τα ατυχήματα και δυστυχήματα που γίνονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο και οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ του οδηγού, μία πράξη που μπορεί να γίνει δολοφονική.

Στο video που δημιούργησε ο Σύλλογος, τονίζεται πως δεν πρέπει να πίνουμε και να οδηγούμε «για να μη λείψει κανείς σε κανένα».

«Όταν διασκεδάζουμε και οδηγούμε, δεν καταναλώνουμε  αλκοόλ. Ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Αλκοόλ και οδήγηση δεν συνδυάζονται ποτέ!

Αλκοόλ και οδήγηση είναι ένας συνδυασμός που σκοτώνει.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Αλκοόλ & Οδήγηση: Μια θανάσιμη σχέση.

Όταν πίνω, δεν οδηγώ!».

Με αυτά τα λόγια, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης εφιστά την προσοχή των οδηγών, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο, ώστε να μην πάρει κανείς στο λαιμό του έναν άνθρωπο που δε φταίει σε τίποτα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο μεγαλύτερος αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Μόνο στην Ελλάδα, σκοτώνονται ετησίως 2.000 συνάνθρωποί μας και περιθάλπουμε 4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένους από τροχαία ατυχήματα, με τους νέους να ανέρχονται στο 30% των θυμάτων.

Για να οδηγήσεις με ασφάλεια είναι απαραίτητο να έχεις καλή όραση, να αντιλαμβάνεσαι σωστά τους ήχους και ο χρόνος αντίδρασης να είναι ταχύτατος. Το αλκοόλ ως κατασταλτικό εξασθενίζει τις αισθήσεις και επηρεάζει τις αντιδράσεις σου, ακόμα κι αν έχεις πιεί μόνο ένα ποτό.

Γι’ αυτό… όταν οδηγούμε δεν πίνουμε για να μη λείψει κανείς σε κανένα.

Δείτε το video:

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News