Κορυφαία επιλογή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Με επιτυχία η εκδήλωση στο Ηράκλειο

Κρήτη
Κορυφαία επιλογή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Με επιτυχία η εκδήλωση στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονο το ενδιαφέρον φοίτησης, όπως φάνηκε στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης στο Ηράκλειο

Κορυφαία επιλογή πανεπιστημιακών σπουδών αποτελεί για χιλιάδες νέους το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχοντας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας ολοκληρωμένης και πολυδιάστατης εκπαίδευσης.

Προσφέροντας μια μεγάλη επιλογή σε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα πτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει καταφέρει να διακριθεί ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Η ποιοτική εκπαίδευση, το πλούσιο και καινοτόμο συνάμα πρόγραμμα σπουδών, οι δυνατότητες διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, το κύρος και οι “περγαμηνές” της διεθνούς αναγνώρισης της οποίας χαίρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το έχουν καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κρήτη... Κάτι που αποτυπώθηκε με εμφατικό τρόπο στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, και στη διάρκεια της οποίας οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών και τη διαδικασία εισαγωγής για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επίσης και για πρακτικά ζητήματα, όπως αυτό της στέγασης, καθώς επίσης και για τις διεθνείς αναγνωρίσεις του Πανεπιστημίου, οι οποίες το αναδεικνύουν ως ένα διεθνούς κύρους περιφερειακό Πανεπιστήμιο.

Σημαντική διεθνή επιτυχία αποτελεί, άλλωστε, η πρόσφατη κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου από τους Times Higher Education, που το κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Οι αιτήσεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος έχουν ξεκινήσει και η έναρξη μαθημάτων είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον για εγγραφές, όπως κατέδειξε η χθεσινή παρουσίαση στο Ηράκλειο, είναι έντονο και όχι τυχαία.

Όπως σημείωσε η διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρίνα Αλεξάνδρου, «προσφέροντας 5 πανεπιστημιακές σχολές, μεταξύ των οποίων η Ιατρική και η Νομική, από τις οποίες προσφέρονται πτυχιακά μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, και έχοντας καταφέρει να ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και τη διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων σπουδαστών που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σύνολο Ελλήνων σπουδαστών που πλησιάζει τις 2 χιλιάδες. Αυτό μας τιμά. Και βεβαίως σε αυτούς περιλαμβάνονται πολλά παιδιά από την Κρήτη, που μάλιστα επιλέγουν τα πλέον δυνατά προγράμματα σπουδών, όπως είναι αυτά της Οδοντιατρικής, της Φαρμακευτικής, της Διαιτολογίας και της Ψυχολογίας».

Ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας που καθιστά τόσο “ελκυστικό” το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στους Έλληνες και στους Κρητικούς, όπως εξήγησε η κ. Αλεξάνδρου, είναι η πολύ ισχυρή διασύνδεση με την αγορά εργασίας. «Είναι χαρακτηριστικό ότι το 82% των σπουδαστών μας καταφέρνουν να βρουν δουλειά στον τομέα τους, στο αντικείμενό τους μέσα στο πρώτο κιόλας 6μηνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους», τόνισε.

Στο Πανεπιστήμιο, που εδρεύει στη Λευκωσία, λειτουργούν 5 σχολές και μία μονάδα εκπαίδευσης:

- Σχολή Νομικής,

- Ιατρική Σχολή,

- Σχολή Θετικών Επιστημών,

- Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων,

- Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και

- Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής φοιτητών και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 00357-22-713000.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News