Κρήτη

Μας τα «χαλάει» ο καιρός στην Κρήτη: Ισχυρά μελτέμια και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη

Αυξημένη αστάθεια παρατηρείται σήμερα στο εσωτερικό του νησιού. Μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, δεν είχαν σημειωθεί βροχοπτώσεις στην Κρήτη, ωστόσο, ο μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βροχόπτωσης, αναφέροντας πως υπάρχει μία «μικρή πιθανότητα» βροχής στο εσωτερικό της Κρήτης.

Πάντως και αύριο, Πέμπτη, αναμένεται μικρή αστάθεια του καιρού στην Κρήτη.

Ισχυρό μελτέμι μέχρι τη Δευτέρα

Από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα αναμένεται να επηρεάσει την Κρήτη ένα ισχυρό μελτέμι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι άνεμοι αναμένεται να είναι ενισχυμένοι.

Οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν μέχρι και τα 6 με 7 Μποφόρ, θα «χτυπήσουν» κυρίως το Ανατολικό και Δυτικό μέρος της Κρήτης.

Πτώση της θερμοκρασίας στην Κρήτη

Όπως τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος, «η Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τον καύσωνα», γεγονός που αποδεικνύεται και από τις θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να σημειώσουν πτώση στην Κρήτη.

Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας οφείλεται στις ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από τα βόρεια, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να διαμορφώνεται σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα από τα συνηθισμένα.

Από την άλλη, βέβαια, η θερμοκρασία της θάλασσας, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, είναι κατά 1 με 1,5 βαθμό αυξημένη.

Σχόλια