Κρήτη

Τραγωδίες και στις θάλασσες: Δύο νεκροί στα Χανιά και 23 πανελλαδικά

Στα Χανιά καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ημέρες 2 θάνατοι ενώ ένα παιδί ηλικίας 8 ετών σώθηκε από βέβαιο πνιγμό

Θλιβερό ρεκόρ στους θανάτους στη θάλασσα καταγράφεται από τις πρώτες κιόλας μέρες του καλοκαιριού στην Ελλάδα με τον αριθμό των νεκρών από πνιγμό να ανέρχεται σε 23 πριν ακόμα εκπνεύσει ο Ιούνιος.

Μόνο την περασμένη Κυριακή , έχασαν τη ζωή τους τρεις λουόμενοι: μια 40χρονη στη Χαλκιδική, μια 63χρονη στη Μαγνησία και ένας 20χρονος στο Πόρτο Ράφτη. Μια μέρα μετά στα Χανιά , στην παραλία του Καλαθά εξέπνευσε μια 68χρονη ενώ λίγες ημέρες πριν έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια στη θάλασσα της Χρυσής Ακτής ένας 85χρονος Χανιώτης.

Στη θάλασσα της Χρυσής Ακτής στα Χανιά κινδύνευσε να πνιγεί κι ένα 8χρονο αγόρι που κολυμπούσε χωρίς επίβλεψη. Σώθηκε χάρη στην παρέμβαση ναυαγοσώστη που έτυχε να βρίσκεται στην παραλία και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Το  2018 στην Ελλάδα σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων από πνιγμό καθώς 413 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα έναντι 357 το 2017.

Σύμφωνα με περσινά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το 67% των πνιγμών λουομένων συντελείται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ενώ τα περισσότερα θύματα ανήκουν στην κατηγορία «άνδρας ηλικίας 20-24 ετών».

Το 42% των θανάτων καταγράφεται τις μεσημεριανές ώρες και σχεδόν το 90% αυτών σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.

Σχόλια