Διπλό θανατηφόρο: Αποχαιρετούν τον Θοδωρή που έσβησε στην άσφαλτο - 33 οι νεκροί στην Κρήτη

Κρήτη
Διπλό θανατηφόρο: Αποχαιρετούν τον Θοδωρή που έσβησε στην άσφαλτο - 33 οι νεκροί στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταίο αντίο σήμερα για τον 30χρονο μοτοσυκλετιστή

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο αιματοβαμμένο. Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο που η Κρήτη μετρά νεκρούς στον βωμό της ασφάλτου με την λίστα πλέον να έχει αυξηθεί δραματικά.

Από αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα οι νεκροί στην άσφαλτο είναι 33, όταν πέρυσι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δεν ξεπερνούσαν τους 21.

Σήμερα η Κρητική γη είναι έτοιμη να υποδεχτεί έναν 30χρονο που το βράδυ του Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στο Καλαμάκι.

Η κηδεία του 30χρονου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ ετάφη στο νεκροταφείο της Αγίας Φωτεινής.

33 νεκροί από αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση οι δρόμοι της Κρήτης στην διάρκεια μόλις των 6 μηνών, «γέμισαν» αίμα, με οικογένειες να ξεκληρίζονται, παιδιά να μένουν  ορφανά και γυναίκες να ντύνονται στα μαύρα για μια ζωή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣυΠροΤΑ", τα Χανιά κρατούν την μερίδα του λέοντας αφού φέτος τα περισσότερα τροχαία σημειώθηκαν στα Χανιά, ενώ τα λιγότερα το Ρέθυμνο.

Επίσης τα περισσότερα θύματα ήταν αφενός άτομα νεαρής ηλικίας κάτω των 26 ετών , αφετέρου άνω των 65 ετών.

Ενώ ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί ανησυχία είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα τροχαία σημειώνονται τα Σαββατοκύριακα.

Στο πένθος ο Ιατρικός Σύλλογος στα Χανιά

Θλίψη και για τον ιατρικό σύλλογο στα Χανιά καθώς ο 30χρονος ήταν γιος γιατρών . Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν :

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων:

«Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης  για τον αδόκητο χαμό του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ τέκνου των εκλεκτών  συναδέλφων ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ  και  ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ , σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του  στην οικογένεια τους .

2ον Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.

3ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 200 ευρώ στην μνήμη του, για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ»

Πώς συνέβη το τραγικό τροχαίο

Το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10:30 το βράδυ στο Καλαμάκι Χανίων, όταν μία μηχανή συγκρούστηκε με πεζή γυναίκα, καθώς και με όχημα τύπου βαν.

Ο 30χρονος Έλληνας οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, το ίδιο και η 18χρονη Βρετανίδα, η οποία περπατούσε στο δρόμο, όταν συνέβη το μοιραίο δυστύχημα.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία περέλαβαν τους τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση.

Η 18χρονη και ο 30χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο, λίγο αργότερα, και οι δύο, άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Σημειώνεται πως το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα συνέβη υπό συνθήκες που παραμένουν άγνωστες, ενώ για τα ακριβή αίτια του η προανάκριση διενεργείται από την Τροχαία Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News