default-image

«Καμίνι» από σήμερα η Κρήτη - Ποια θα είναι η πιο καυτή μέρα ξεπερνώντας τους 40οC

Κρήτη
«Καμίνι» από σήμερα η Κρήτη - Ποια θα είναι η πιο καυτή μέρα ξεπερνώντας τους 40οC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ο καιρός - Συνθήκες καύσωνα στην Κρήτη

Στα ύψη θα βρίσκεται και σήμερα η θερμοκρασία σε όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το... ζενίθ του καύσωνα για το νησί μας αναμένεται να σημειωθεί αύριο Τρίτη, ωστόσο ο υδράργυρος αναμένεται να “σκαρφαλώσει” στα ύψη και την ερχόμενη Πέμπτη.

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα αναμένεται... “καυτή” για τους Κρητικούς και τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέσα στις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί ότι η λεγόμενη αισθητή θερμοκρασία θα φτάσει, κατά τόπους, στην Κρήτη τούς 42 βαθμούς Κελσίου!

Όπως αναφέρεται στη μετεωρολογική πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου και του μετεωρολόγου Κώστα Λαγουβάρδου, για σήμερα Δευτέρα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες τόσο στην ενδοχώρα, όσο και στις βόρειες παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση του meteo.gr, λόγω και της αλλαγής διεύθυνσης των ανέμων, ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει σήμερα τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να τονιστεί σ’ αυτό το σημείο ότι η χθεσινή ημέρα ήταν “καυτή”, ιδιαίτερα για την περιοχή της Μεσαράς, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 37 βαθμούς.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Λαγουβάρδο, στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να υπερβούν - καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας - το “φράγμα” των 30 βαθμών Κελσίου. Εξάλλου, σύμφωνα και με τις προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αισθητή θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα...

Για σήμερα Δευτέρα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένονται στο Λασίθι, αλλά και το Ρέθυμνο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η λεγόμενη αισθητή θερμοκρασία σε Άγιο Νικόλαο, αλλά και Σητεία θα φτάσει σήμερα τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία, σήμερα, και στην περιοχή του Πρέβελη, στα νότια του νομού Ρεθύμνου.

Ο υδράργυρος στην Κρήτη θα παραμείνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και την υπόλοιπη εβδομάδα. Tόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή το θερμόμετρο θα δείχνει μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, οι αισθητές θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν την Πέμπτη τους 42 και την Παρασκευή τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σχεδόν σε όλη τη χώρα, είναι αποτέλεσμα των θερμών αέριων μαζών που προέρχονται από την Αφρική και οι οποίες ήδη έχουν επεκταθεί στην Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Χθες Κυριακή, σε ουκ ολίγες περιοχές της χώρας ο υδράργυρος κυμάνθηκε μεταξύ 35 και 37 βαθμών Κελσίου. Εξάλλου, στη θεσσαλική πεδιάδα το θερμόμετρο έφτασε τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Από σήμερα, πάντως, αναμένεται μικρή μεταβολή της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το meteo.gr, θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια. Εντούτοις, στις ανατολικές και τις νότιες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα παραμείνει και σήμερα σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News