Οργισμένοι οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Δεν είναι η φωνή του στο βίντεο»

Κρήτη
Οργισμένοι οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Δεν είναι η φωνή του στο βίντεο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο προκάλεσε την οργή των γονιών του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, στο οποίο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παρουσιάζεται να γελάει με την παρέα των Κρητικών, προκάλεσε την οργή των γονιών του αδικοχαμένου φοιτητή, οι οποίοι και αμφισβητούν την εγκυρότητά του, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι η φωνή του παιδιού τους αυτή που ακούγεται στο εν λόγω πειστήριο.

Το οπτικοακουστικό υλικό που αποτελεί μέρος της δικογραφίας φαίνεται να έχει τραβηχτεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε, εξαιτίας των βασανιστηρίων στα οποία των υπέβαλε η παρέα των Κρητικών σπουδαστών.

«Δεν είναι η φωνή του Βαγγέλη»

«Είμαστε αγανακτισμένοι από την εμφάνιση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο φαίνεται ο γιος μας. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι προέρχεται από το κινητό του παιδιού μας. Είναι πολλά όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν. Ποιος από τους κατηγορούμενους θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο κινητό του Βαγγέλη; Το συγκεκριμένο κινητό είναι παλαιάς τεχνολογίας και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Δεν είναι κινητό smartphone για να έχει τις αντίστοιχες δυνατότητες» υποστηρίζουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συμπληρώνοντας: «Αναφέρθηκε ότι η εικόνα ανάγεται σε χρόνο μεταγενέστερο της αλλαγής δωματίου. Από που άραγε προκύπτει αυτό; Το κυριότερο από όλα είναι ότι αμφισβητείται έντονα η φωνή του. Δεν ανήκει στον Βαγγέλη, δεν ανταποκρίνεται στη φωνή του. Εμείς ως οικογένεια δεν εισπράξαμε κανένα ίχνος μεταμέλειας από τους κατηγορούμενους. Παραμένουν αμετανόητοι οι βασανιστές του Βαγγέλη».

Στο ίδιο ύφος είναι και η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος μέσω της εφημερίδας RealNews ξεκαθαρίζει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να μη σπιλωθεί η μνήμη και το όνομα του άτυχου φοιτητή. «Η εντολή που έχω από την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι σαφής. Οτιδήποτε είναι ανακριβές ή μειωτικό για τον γιο τους Βαγγέλη θα ερευνηθεί σε βάθος, υποβάλλοντας προς την κατεύθυνση αυτή σχετικά αιτήματα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων».

Μέσα στη βδομάδα η απόφαση

Σημειώνεται ότι η δίκη για τα περιστατικά bullying εις βάρος του Κρητικού φοιτητή θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την πρόταση του εισαγγελέα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριο Μπούκα, η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και συγκεκριμένα έως την Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Οι εννέα Κρητικοί που κάθονται στο εδώλιο κατηγορούνται για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε εξαιτίας τους ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Αίσθηση προκαλεί ότι οι «νταήδες» Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν. Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο…

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News