Το μυστήριο του Γάμου στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Το μυστήριο του Γάμου στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή στις 15:30 με τον Ιωάννη Λίλη

Η Εκκλησία ευλογεί τη συζυγία με το μυστήριο του Γάμου.

Με την ευλογία του Θεού, η ένωση αυτή γίνεται κοινωνία ζωής και σωμάτων με στόχο την κοινή πορεία και τη σωτηρία. Το μυστήριο του Γάμου ενώνει τους συζύγους με τη θεϊκή ευλογία, αγιάζει τη ζωή τους και τους συνδέει με την παράδοση του τόπου. Έξω από τα πλαίσια του μυστηρίου, ο Γάμος καθίσταται κοινωνικό ή και νομικό γεγονός.

Ο πολιτικός Γάμος αποτελεί μορφή σύναψης γάμου, η οποία βασίζεται σε μια τελετή νομικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται ενώπιον του Δημάρχου, ως εκπροσώπου του Κράτους. Για την Εκκλησία, ο πολιτικός Γάμος έχει το χαρακτήρα ενός συμβολαίου, το οποίο εκφράζει σε αρκετές περιπτώσεις ανάγκη ή και επιλογή των συζύγων, με γνώμονα τη νομική ή/και την κοινωνική «διασφάλιση» του ζευγαριού. Ωστόσο, ο Γάμος αποτελεί Μυστήριο, καθώς, όπως ο Απόστολος Παύλος αναφέρει, η ένωση του άνδρα και της γυναίκας «εις σάρκα μίαν» έχει ως πρότυπο την ένωση του Χριστού με την Εκκλησία.

Πώς αντιμετωπίζουμε τον Γάμο και τη συζυγία σήμερα; Τι προσφέρει ο έγγαμος βίος και γιατί αυτός αποτελεί ευλογία στη ζωή του ανθρώπου;

Αυτό το θέμα θα προσπαθήσει να προσεγγίσει η ζωντανή εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» στην ΚΡΗΤΗ TV, με εκλεκτούς καλεσμένους, αυτήν την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 15:30, με τη συμμετοχή –πάντοτε- του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στην παρουσίαση ο Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News