Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχεται»… καυτό Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχεται»… καυτό Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγίδες στη υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά… καιρός για βουτιές στην Κρήτη

Μπορεί η υπόλοιπη χώρα να πλήττεται από βροχές και καταιγίδες, όμως στην Κρήτη, ο καιρός… ενδείκνυται για βουτιές!

Μάλιστα, η ζέστη θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το Σαββατοκύριακο, το οποίο αναμένεται ιδιαιτέρως θερμό στο νησί μας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Μανόλη Λέκκα, εν αντιθέσει με την αστάθεια στην Αττική και τα Ηπειρώτικα, ο καιρός στην Κρήτη θα διατηρηθεί πάρα πολύ καλό, τόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όσο και το Σαββατοκύριακο.

Ιδανικές συνθήκες για εξορμήσεις στις παραλίες

Όπως σχολίασε ο κ. Λέκκας στο neakriti.gr, η άπνοια που θα υπάρχει μέχρι και την Πέμπτη, στα Δυτικά και τα Νότια, θα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες και για τις θάλασσες, καθότι δεν θα δημιουργείται κυματισμός.

Από την Παρασκευή, ωστόσο, οι άνεμοι θα έχουν μια τάση να πνέουν ελαφρώς βόρειοι, ενώ το Σαββατοκύριακο δε θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 Μποφόρ στα Νότια. Κατά τις μεσημβρινές ώρες θα φτάνουν, κατά τόπους, τα 5 Μποφόρ και από το βράδυ θα εξασθενούν.

Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα έως και την Παρασκευή, με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και τους 24 με 25 βαθμούς στα Νότια.

Αναφορικά με τις μέγιστες τιμές, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, στα Βόρεια, θα φτάσουν - κατά μέσο όρο - τους 30 βαθμούς (ενώ, κατά τόπους, η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη) και στα Νότια θα «αγγίξουν» - κατά μέσο όρο - τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, όπου και εκεί αναμένονται υψηλότερες τιμές.

Από την Παρασκευή προς το Σαββατοκύριακο, εξαιτίας μιας θερμότερης αέριας μάζας που θα φτάσει και στην Κρήτη, αναμένονται ακόμη πιο υψηλές θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 32 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στα Νότια.

Τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, θα διατηρηθούν μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όμως, όπως σχολίασε «ευελπιστούμε σε ένα βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, το οποίο θα δροσίσει την ατμόσφαιρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News