default-image

Είδος πολυτελείας τα... αλεξίσφαιρα για την ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Κρήτη
Είδος πολυτελείας τα... αλεξίσφαιρα για την ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απροστάτευτοι οι αστυνομικοί απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα

«Γυμνοί» και απροστάτευτοι απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα είναι οι αστυνομικοί της Κρήτης που στερούνται σε τραγικό βαθμό στοιχειώδη εξοπλισμό, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Οι προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ, τα τελευταία χρόνια δεν έχουν… «πιάσει τόπο» με συνέπεια, η έλλειψη σχεδιασμού για τη σταδιακή ανανέωση κρίσιμου εξοπλισμού, να οδηγεί σε αδιέξοδο.

Οι ιδιωτικές δωρεές και η αγορά γιλέκων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες υπηρεσιών πρώτης γραμμής, όπως η Άμεση Δράση, στάθηκαν σταγόνα στον ωκεανό.

Ενδεικτικό της άκρως τραγικής εικόνας που επικρατεί, το γεγονός πως μέχρι το τέλος του 2019, οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού Λασιθίου δε θα έχουν ούτε ένα αλεξίσφαιρο, που να μην είναι ληγμένο.

Το αλεξίσφαιρο θεωρείται ατομικός εξοπλισμός και θα έπρεπε να υπάρχει ένα για κάθε αστυνομικό, όμως, σχεδόν καμία υπηρεσία της Κρήτης δε διαθέτει ικανό αριθμό μέσων αυτοπροστασίας για το προσωπικό της.

Τέσσερις στους δέκα αστυνομικούς από τους 260 που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση του Λασιθίου δε διαθέτουν καθόλου αλεξίσφαιρο.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα γιλέκα που υπάρχουν είναι ληγμένα εδώ και τέσσερα έως πέντε χρόνια, ενώ όσα παραμένουν σήμερα εντός προδιαγραφών, λήγουν στο τέλος του 2019. Αφήνοντας στο έλεος των κακοποιών τους αστυνομικούς του νομού, όπως έχουν μεταφέρει με αγωνία στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, οι συνδικαλιστές του Σώματος.

Το τι θα συμβεί σε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με κακοποιούς μένει ασχολίαστο την ώρα που η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεσμεύεται για μία ακόμη φορά να «μπαλώσει» τα κενά στο μέλλον, με κάποια από τα αλεξίσφαιρα που θα προσφέρει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε επόμενη δωρεά του και όχι στο πλαίσιο υποτυπώδους σχεδιασμού πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, να προφυλάξει το προσωπικό της με τον εξοπλισμό που οφείλει να παρέχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News