Άστατος ο καιρός μέχρι την Πέμπτη - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Κρήτη
Άστατος ο καιρός μέχρι την Πέμπτη - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινά «μπουρίνια» χτύπησαν περιοχές της χώρας ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Με τις προγνώσεις - οι οποίες έδειχναν ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος τον καιρό να «αγριεύει» - να επιβεβαιώνονται, στην Κρήτη ο καιρός ήταν γενικά αίθριος.

Μόνο στις ορεινές περιοχές της Μεγαλονήσου επικράτησαν έντονες νεφώσεις, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Σύμφωνα τώρα με τις προβλέψεις, η μεταστροφή του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας, η οποία φέρνει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας, αναμένεται να παραμείνει μέχρι και την προσεχή Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo), αλλά και της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να παραμείνει άστατος μέχρι και την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo.gr, αναμένεται ο καιρός να διατηρηθεί ιδιαίτερα άστατος έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Νεφώσεις και πιθανή βροχή την Τετάρτη στην Κρήτη

Στο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ τονίζεται ότι την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και την Πέμπτη, με την ΕΜΥ να προβλέπει νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος.

Αναλυτική πρόγνωση

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, αρχικά αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο βορειοδυτικό Αιγαίο με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα.

Από τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα στα ορεινά. Επισημαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα έντονα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι παροδικές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News