Κρήτη

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Με Μποφόρ… βροχή και 30άρια ο καιρός στην Κρήτη

Προσοχή στην ηλιακή ακτινοβολία συστήνει ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας

Μικρή  πτώση της θερμοκρασίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα, από σήμερα , αναμένεται να προκαλέσει ήπιες συνθήκες αστάθειας στο νησί μας που θα εκδηλωθεί με την εμφάνιση διάσπαρτων νεφώσεων οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά δίνοντας μάλιστα και μία μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική βροχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα,  οι άνεμοι δεν εμφανίζουν ιδιαίτερη ενίσχυση και θα κυμαίνονται στα βόρεια τμήματα  της Κρήτης  στα 3 – 4 Μποφόρ, τοπικά έως και τα 5 Μποφόρ στα ανατολικά, από Βόρειες έως Βορειοδυτικές  διευθύνσεις,  ενώ στα νότια τμήματα θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις φθάνοντας κατά τόπους έως και τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα με τις μέγιστες τιμές στα βόρεια να κυμαίνονται γύρω από τους 28⁰C - 30⁰C και στα νότια στους 30 - 32⁰C. 

Στις θάλασσες θα σημειώνεται ένας ασθενής  έως  μέτριος κυματισμός κάνοντας τις όμως άνετα προσβάσιμες για κολύμβηση ενώ και οι θερμοκρασίες στα επιφανειακά θαλάσσια στρώματα έχει ανέβει στους 23 - 24⁰C.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις ώρες έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία μιας και ο δείκτης επικινδυνότητας κορυφώνεται λίγο πριν το μεσημέρι έως και νωρίς το απόγευμα, λόγω της μεγάλης καθετότητας των ηλιακών ακτίνων αυτή την περίοδο που η Γη οδεύει προς το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) του Β. Ημισφαιρίου .

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο

Με την ένταση των ανέμων στο Αιγαίο για το Σάββατο να κυμαίνεται στα 4 – 5, τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο έως και τα 6 μποφόρ, δεν αναμένεται να υπάρξει κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες  ακόμη και με τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου. Ακόμη πιο εξασθενημένοι αναμένονται οι άνεμοι από την Κυριακή με τις μέγιστες εντάσεις να φθάνουν έως και τα 5 Μποφόρ.

Το Σάββατο αναμένεται γενικά καλός καιρός με λίγες όμως νεφώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους προς το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά δίνοντας πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες  διευθύνσεις  στα δυτικά της Κρήτης  με την ένταση τους στα 3 – 4 Μποφόρ, στα ανατολικά θα είναι Βορειοδυτικοί έως και τα 5 Μποφόρ και στα νότια τμήματα του νησιού θα είναι Βόρειοι με την ένταση τους κατά τόπους έως και τα 5 Μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια τμήματα από 22⁰C η ελάχιστη και στους 28 - 30⁰C η μέγιστη, στα νότια τμήματα οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 32⁰C.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται από το πρωί διάσπαρτες  νεφώσεις οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στα βόρεια τμήματα της Κρήτης και κυρίως στα ορεινά όπου και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές. Στα νότια τμήματα του νησιού ο καιρός αναμένεται να είναι πολύ καλύτερος με περισσότερη ηλιοφάνεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από Β – ΒΔ διευθύνσεις στα 3 – 4, τοπικά στα ανατολικά και τα νότια τμήματα έως και τα 5 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μία μικρή πτώση κατά 1 με 2⁰C.

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα, ημέρα του Αγ. Πνεύματος, αναμένεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους προς τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά με πολύ μικρή όμως και πάλι την πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή. Οι άνεμοι διατηρούνται από Β – ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3 – 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι στα επίπεδα των 30⁰C με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται και πάλι στα νότια τμήματα του νησιού.

Το καλοκαιρινό αυτό σκηνικό του καιρού αναμένεται να συνεχίσει και στη διάρκεια όλης της επόμενης εβδομάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια