Εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης - Άνδρας έπεσε από μεγάλο ύψος

Κρήτη
Εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης - Άνδρας έπεσε από μεγάλο ύψος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ύψος πέντε μέτρων έπεσε άνδρας την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες στο Εργοστάσιο

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 4:30 το απόγευμα στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Ένας άντρας, περίπου 50 ετών έπεσε από ύψος περίπου πέντε μέτρων με αποτέλεσμα να βρεθεί αιμόφυρτος στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε ανέβει σε ανυψωτικό κλαρκ για να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης σε μία σιδερένια πόρτα.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να γλιστρήσει και να πέσει από στο κενό και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι ο άτυχος άνδρας, είναι πολύ βαρύ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα.

Το ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο όπου παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, ο οποίος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες εργαζόταν σε εταιρεία συντήρησης κτιρίων και όταν τον παρέλαβε είχε τις αισθήσεις του.

Το εργατικό ατύχημα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Εργοστάσιο και μεταξύ των εργαζομένων, όπου σπεύδει η αστυνομία, καθώς και συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Γιώργο Μοσχοβάκη, με τον οποίο επικοινώνησε άμεσα μετά το ατύχημα το neakriti.gr, ο τραυματίας υπεβλήθη σε εξετάσεις και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είναι αιμοδυναμικά σταθερός και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία».

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Στέλιο Βοργιά, ο οποίος όπως είπε «το ΕΚΗ προσπαθεί να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Είμαστε εν αναμονή της αυτοψίας».

Ο 50χρονος «είναι αυτοαπασχολούμενος και είχε μεταβεί στο εργοστάσιο για συγκεκριμένη εργασία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου κ. Δημόκριτο Σαλούστρο.

Το ΕΚΗ για το εργατικό ατύχημα

Το Εργατικό Κέντρο μάλιστα, αργά το απόγευμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του ατυχήματος και να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν μέτρα ασφαλείας, ώστε να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

Δείτε αναλυτικά, τι αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

«Στο ίδιο έργο θεατές, με ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα να έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων στον νομό Ηρακλείου.

Ένας άντρας, εν ώρα εργασίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που υπέστη όταν έπεσε από ύψος 5 μέτρων. Ο άτυχος άντρας, εργαζόμενος σε κατασκευαστική εταιρεία εκτελούσε εργασίες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου. Στην προσπάθεια του να ανέβει με ανυψωτικό μηχάνημα, κλαρκ, στην ταράτσα του κτηρίου, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Το ΕΚΗ παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τα αίτια του σοβαρού αυτού ατυχήματος και να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το αν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News