Η Πεντηκοστή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Η Πεντηκοστή στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μη χάσετε την εκπομπή με τον Ιωάννη Λίλη

Το θέμα μας για την εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» αυτή την Κυριακή 16 Ιουνίου είναι η Πεντηκοστή. της Κυριακής 16 Ιουνίου 2019, ώρες 15:30'-16:30', έχει ως εξής:

Η Πεντηκοστή είναι κορυφαία εορτή της Εκκλησίας μας. Σε αυτήν, πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, καταπέμφθηκε το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή πύρινων γλωσσών και ανέδειξε θαυματουργικά τους Αγίους Αποστόλους από αλιείς και αγραμμάτους σε πανσόφους, με το κήρυγμα των Αποστόλων να γινόταν αντιληπτό από ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, παρόλο που δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκλονισμένοι από το γεγονός, εκείνη την ημέρα αντιλήφθησαν ότι είναι αληθινή η Ανάσταση του Κυρίου μας, και βαπτίστηκαν και απετέλεσαν τους πρώτους Χριστιανούς.

Η Πεντηκοστή συνδέεται άμεσα με την ζωή της Εκκλησίας μας. Το Άγιον Πνεύμα είναι ένα από τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, ενεργεί σε κάθε Μυστήριο που τελείται σήμερα, είναι το ίδιο ζωή και ζωοποιεί, είναι φως και χορηγός του φωτός, είναι η «αυτοαγαθότητα» και πηγή αγαθότητας. Κατά τον Απόστολο Παύλο οι καρποί του Αγίου Πνεύματος είναι η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροθυμία, η χρηστότητα, η αγαθοσύνη, η πίστη, η πραότητητα, η εγκράτεια, με την αγάπη να είναι ο σπουδαιότερος καρπός, όπως συμβαίνει και στους αγίους μας και όπως και εμείς έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε τους καρπούς αυτούς, εάν το επιθυμούμε.

Ο σύγχρονος άνθρωπος πώς βιώνει και εορτάζει σήμερα την Πεντηκοστή; Τι έχει να πει και να προσφέρει σήμερα στη ζωή του;

Αυτό το θέμα θα προσπαθήσει να αγγίξει η ζωντανή εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» στην ΚΡΗΤΗ TV, με εκλεκτούς καλεσμένους την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 15:30, και τη συμμετοχή πάντοτε του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Παρουσιάζει ο Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News