Κρήτη

Εκδηλώσεις

Γνωρίζουμε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 6:00 μμ, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

«Μια Ανοικτή Ματιά στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο»

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) ανοίγει τις πόρτες του στην έδρα του στο Ηράκλειο, για να υποδεχθεί την κοινωνία της Κρήτης και ειδικά τους μαθητές λυκείου του νησιού. Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα 11 Ακαδημαϊκά Τμήματα του νεότερου Ελληνικού Πανεπιστημίου, τα αντικείμενα που αυτά θεραπεύουν, τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 18:00 και κεντρικό σημείο αναφοράς είναι το κτήριο της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ). Στο περιστύλιο της Σχολής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για κάθε ένα από τα 11 ακαδημαϊκά Τμήματα τα οποία ήδη βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο και τα οποία θα υποδεχθούν συνολικά περισσότερους από 2.000 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2019. Θα μπορούν παράλληλα να συζητήσουν με μέλη ΔΕΠ του κάθε Τμήματος, να παρακολουθήσουν ενημερωτικές παρουσιάσεις και φυσικά να πάρουν μαζί τους σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο ίδιο κτήριο θα παραμείνουν ανοικτά για το κοινό και τους επισκέπτες μια σειρά από εργαστήρια, όπως το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας με τον προσομοιωτή οδήγησης, το Εργαστήριο Διαιτητικής και Σύστασης Σώματος Ανθρώπου που διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα μέτρησης του σωματικού λίπους (ζύγιση στο νερό), καθώς  και τη Μονάδα Κλινικής Νοσηλευτικής Προσομοίωσης Υψηλής Πιστότητας που πρωτοπορεί στην Κρήτη.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο μεγαλύτερο ερευνητικό και εκπαιδευτικό Αγρόκτημα που ανήκει σε ερευνητικό ή ακαδημαϊκό Ίδρυμα στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, όμορα του κτηρίου της ΣΕΥ. Σε όλο το πλάτος και μήκος του Αγροκτήματος θα έχουν αναρτηθεί ενημερωτικές ταμπέλες, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ανοιχτά και διαθέσιμα για παροχή κάθε πληροφορίας τα σημαντικότερα Εργαστήρια του Τμήματος Γεωπονίας, που φιλοξενούνται μέσα στο Αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ.

Αντίστοιχα, διασπαρμένα μέσα στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται μια σειρά από πρότυπα συστήματα-αποτελέσματα των ερευνητικών δραστηριοτήτων του συνόλου των Τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ. Μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές του Ιδρύματος θα είναι διαθέσιμα για κάθε πληροφορία.

Τέλος στις 21:00 θα ξεκινήσει η συναυλία των Vamos Ensemble και Iωάννας Φόρτη, ενός πολυμελούς συγκροτήματος με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με το ΕΛΜΕΠΑ και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Ιδρύματος. Η συναυλία θα λάβει χώρα επίσης στο Αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ και θα ολοκληρωθεί όπως και η εκδήλωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια