Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ο καιρός στην Κρήτη

Κρήτη
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ο καιρός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με… βροχή θα περάσουν το τριήμερο οι Κρητικοί

Με… βροχές, αλλά και καταιγίδες θα περάσουν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετεωρολογικές προγνώσεις, σχεδόν, σε ολόκληρη την Κρήτη - πέρα από ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων - αναμένονται βροχές, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Βροχές θα σημειωθούν και την Κυριακή, σε διάφορα σημεία του νησιού.

Παράλληλα, από την Παρασκευή 14 Ιουνίου, μέχρι και την Κυριακή, την Κρήτη θα πλήξουν ισχυροί άνεμοι που, κατά τόπους, θα φτάσουν μέχρι και τα 7 Μποφόρ.

Από την άλλη, υπάρχουν περιοχές στις οποίες το θερμόμετρο θα… ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή. Ειδικότερα, το θερμόμετρο θα δείξει 36 βαθμούς την Παρασκευή, στην Παλαιόχωρα, στο Τυμπάκι και στο Λέντα, ενώ 35 βαθμοί θα σημειωθούν στις Μοίρες.

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο, Πέμπτη 13 Ιουνίου ο καιρός στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι την Τρίτη 18 Ιουνίου:

Παρασκευή 14 Ιουνίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, στην Ελλάδα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και μετά το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Σάββατο 15 Ιουνίου

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός, ενώ, βαθμιαία στα ανατολικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. 

Κυριακή 16 Ιουνίου  

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιουνίου

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Που και πότε θα βρέξει στην Κρήτη;

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ασθενής βροχή

ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News