Δημοσιογραφία & fake news - Πώς να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από το ψεύτικο

Κρήτη
Δημοσιογραφία & fake news - Πώς να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από το ψεύτικο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημερίδα του Ανοιχτού και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίων Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο η ημερίδα γνωριμίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά την οποία - μεταξύ άλλων - τέθηκε επί τάπητος ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην εποχή των fake news.

«Τα fake news μπορεί να έχουν εισβάλει στη ζωή μας ή να νομίζουμε ότι έχουν εισβάλει στη ζωή μας (...), όμως η απάντηση σε αυτά είναι να μαθαίνουμε πώς λειτουργούν τα Μέσα για να μπορούμε να είμαστε εκπαιδευμένοι να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από το ψεύτικο»

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ήταν η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας του ΑΠΚΥ, Σοφία Ιορδανίδου.

Μεταξύ άλλων, κατά τη χθεσινή ημερίδα έγινε ενημέρωση αναφορικά με τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Εξάλλου, ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και για τα προγράμματα κατάρτισης, τις δυνατότητες υποτροφιών και τα πλεονεκτήματα φοίτησης στα δύο εν λόγω δημόσια Πανεπιστήμια της Μεγαλονήσου.

Ο εκπρόσωπος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ηλίας Βασιλείου, αναφέρθηκε στα 13 προγράμματα σπουδών που προσφέρουν οι έξι σχολές του Ιδρύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοχώρο του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (http://www.ouc.ac.cy), του μοναδικού Πανεπιστημίου στην Κύπρο που προσφέρει αποκλειστικά εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, καθώς και τον ιστοχώρο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη διεύθυνση www.cut.ac.cy.

«Πληγωμένη η δημοσιογραφία»

«Η πολλαπλή σημερινή κρίση στα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας δεν προκύπτει μονάχα ως αποτέλεσμα από τη μετάβαση στο νέο επικοινωνιακό μοντέλο, αλλά και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου εξαιτίας της.

Στη διπλή αυτή κρίση ήρθε να προστεθεί ο στιγματισμός των δημοσιογράφων από μια κοινωνία που βρίσκεται στην κυριολεξία σε παρακμή», ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Ιορδανίδου.

«Είναι σίγουρα μια δύσκολη και μεταβατική περίοδος για τη δημοσιογραφία. Νιώθει πληγωμένη και απαξιωμένη (σ.σ. η δημοσιογραφία) γιατί πάει χέρι-χέρι με την πολιτική: Τις συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Υπάρχουν όμως τρόποι αντιμετώπισης των fake news.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News