ΕΣΔΑΚ: Αλλαγή σκυτάλης - Ο Κοκοσάλης διαδέχεται τον Μαμουλάκη

Κρήτη
ΕΣΔΑΚ: Αλλαγή σκυτάλης - Ο Κοκοσάλης διαδέχεται τον Μαμουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης βάζει πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή

Με τον Μανόλη Κοκοσάλη στο “τιμόνι” θα πορευτεί τους επόμενους μήνες ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης...

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, όπως προέκυψε από τις χθεσινές αρχαιρεσίες στο Δ.Σ. του ΕΣΔΑΚ, διαδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος όπως έχουμε γράψει παραιτήθηκε τόσο από την προεδρία στον Ενιαίο Σύνδεσμο, όσο και από την αντιδημαρχία Καθαριότητας Ηρακλείου, δεδομένου ότι ετοιμάζεται να αλλάξει πολιτικά μετερίζια.

Ο Χάρης Μαμουλάκης βάζει πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ενδιαφέρεται και φέρεται μάλιστα να “κλειδώνει” τη συμμετοχή του στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου.

Η επικείμενη, όπως όλα δείχνουν, υποψηφιότητα του Χάρη Μαμουλάκη στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ηρακλείου, πέρα από τη Λότζια, όπου τον διαδέχτηκε στην αντιδημαρχία ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, έφερε ανακατατάξεις και στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Ο κ. Μαμουλάκης κίνησε άμεσα τις διαδικασίες αποχώρησης και εκλογής νέου προέδρου, συγκαλώντας χθες συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Νέος πρόεδρος, ο οποίος αναλαμβάνει ουσιαστικά μεταβατικός πρόεδρος μέχρι το φθινόπωρο, αναδείχτηκε χθες ο Μανόλης Κοκοσάλης, ενώ δεν είχαμε αλλαγές στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ.

«Μια εξαιρετικά παραγωγική, διετούς διάρκειας θητεία έληξε. Να συγχαρώ τον μεταβατικό πρόεδρο, τον κ. Κοκοσάλη, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει με θετικό τρόπο τον φορέα στη νέα εποχή. Μια νέα εποχή η οποία, μέσω της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα δημιουργήσει μια νέα συνθήκη, την αλλαγή του χάρτη στους ΦΟΔΣΑ. Οι επόμενοι τέσσερις μήνες είναι ένα κρίσιμο διάστημα, αλλά νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Στη σημερινή συνεδρίαση, όλα πήγαν καλά. Το κλίμα συναίνεσης και σύνθεσης επικράτησε. Κερδισμένος θα πρέπει να είναι πάντα ο πολίτης του Ηρακλείου και της Κρήτης», ανέφερε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα πρέπει να δούμε ως Δ.Σ. πώς θα γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα η συγχώνευση των ΦΟΔΣΑ, και ταυτόχρονα κάποια έργα που “τρέχουν” στον νομό και στην Κρήτη γενικότερα, όπως του Αμαρίου και της Σητείας. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουν αυτά τα έργα απρόσκοπτα, χωρίς προβλήματα», τόνισε ο Μανόλης Κοκοσάλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News