Κρήτη

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Αυτή την Κυριακή με τον Ιωάννη Λίλη στην ΚΡΗΤΗ TV

Οι σπουδές, η μόρφωση και η γνώση είναι από τα πολυτιμότερα εφόδια ενός ανθρώπου για την πορεία του στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι σημαντικός θεσμός της χώρας μας, που απασχολεί τα νέα παιδιά, ήδη από την ηλικία των 15 ετών, καθώς κρίνουν, σε σημαντικό βαθμό, το επαγγελματικό τους μέλλον. Πολλές φορές, όμως, ο συγκεκριμένος θεσμός είναι εύκολο να γίνει ασήκωτο βάρος στις πλάτες των παιδιών και να φύγει το ενδιαφέρον από τον πραγματικό στόχο, που είναι η μόρφωση, η παιδεία, αλλά και αυτή η ίδια η προσπάθεια.

Σε κάποιες περιπτώσεις η διαδικασία αυτή των εξετάσεων τροφοδοτεί ψυχοφθόρες καταστάσεις, όπως: η στήριξη όλου του νοήματος ζωής των παιδιών πάνω στις εξετάσεις, το κυνήγι μόνο των υψηλών επιδόσεων σε μαθήματα, ο παραγκωνισμός πολύτιμων αγαθών της ζωής, όπως η υγεία, η ανθρώπινη ισορροπία, η επαφή με την οικογένεια, στο όνομα της βαθμολογικής επιτυχίας.

Ποια πρέπει να είναι ακριβώς η σχέση των παιδιών με τη γνώση και πόσο εύκολο είναι αυτό να το καταλάβουν στην ευαίσθητη ηλικία των δεκαοχτώ ετών; Ποια είναι η ευθύνη των δασκάλων, παιδαγωγών, γονέων, της υπόλοιπης οικογένειας, της Εκκλησίας σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα; Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, σε ποιο βαθμό συνδέεται τελικά με την υπόλοιπη ζωή τους;

Αυτά τα θέματα θα προσπαθήσει να προσεγγίσει η ζωντανή εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος», στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV, με εκλεκτούς καλεσμένους εκπαιδευτικούς, κληρικούς, γονείς, αυτήν την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 15:30, με τη συμμετοχή πάντοτε του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Στην παρουσίαση ο Ιωάννης Λίλης.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια