Ήρθε τετ-α-τετ με τον δράστη που μπήκε σπίτι του

Κρήτη
Ήρθε τετ-α-τετ με τον δράστη που μπήκε σπίτι του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την καταγγελία ο επίδοξος ληστής είχε το θράσος να μπουκάρει στο σπίτι χωρίς να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του

Ώρες τρόμου και αγωνίας έζησε ζευγάρι στην περιοχή των Γουρνών Πεδιάδος, στο Ηράκλειο, όταν επίδοξος ληστής μπήκε στο σπίτι για να κλέψει. Το θάρρος ωστόσο και η αποφασιστικότητα του ιδιοκτήτη ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή, μην καταφέρνοντας να πάρει το παραμικρό, με το ζευγάρι μέχρι και σήμερα να προσπαθεί να συνέλθει από τα όσα τραγικά έζησε.

«Ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που είχε το θράσος και μπήκε σπίτι μου Δεν κατάφερε να πάρει το παραμικρό γιατί τον αντιλήφθηκα. Άρχισα και φώναζα βοήθεια και τότε ο ίδιος σηκώθηκε και έφυγε. Δεν μπορών να πιστέψω αυτό που συνέβη, αναφέρει μεταξύ άλλων στο neakriti, ο  Ν.Τ, ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9.30 και ενώ ο ίδιος καθόταν στην πίσω αυλή του σπιτιού του με την γυναίκα του. Είδαν  ένα αυτοκίνητο να προσεγγίζει  διπλανό σπίτι, - τριάντα μέτρα απόσταση από το δικό τους - το οποίο ήταν κλειστό, καθότι έλειπαν οι άνθρωποι.

Το σημείο ήταν φωτισμένο και το ζευγάρι είδε καθαρά τις κινήσεις τους.

 Οι τρεις άντρες φάνηκε να αποχωρούν τελικά από το σημείο, αντί όμως να φύγουν, είχαν το «θράσος» να… επιλέξουν να χτυπήσουν το σπίτι του ζευγαριού και ενώ αυτό με αναμμένα φώτα καθόταν στην αυλή.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τα άτομα ήταν τρία. Ένας που μπήκε μέσα στο σπίτι, ένας  τσιλιαδόρος και ένας τρίτος που ήταν σε ένα λευκό αυτοκίνητο.

Ο δράστης επιλέγει να μπει από την κεντρική είσοδο. Ο ιδιοκτήτης εκείνη τη στιγμή, μπαίνει στο σπίτι διότι κρύωνε και ξαφνικά έρχεται τετ-α-τετ με τον δράστη.

«Μόλις τον βλέπω, εξοργίζομαι και αρχίζω να φωνάζω βοήθεια. Αυτός  τα… χάνει  και αρχίζει να τρέχει. Βγαίνει από το σπίτι και με τον τσιλιαδόρο, μπαίνουν κατευθείαν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε έξω από το σπίτι και γίνονται «καπνός». 

Το αυτοκίνητο έφυγε στον κεντρικό δρόμο με προορισμό την περιοχή του Κοκκίνη. Ιδιοκτήτης καφετέριας που βρίσκεται στην περιοχή ειδοποιεί την αστυνομία, όμως εκείνοι είχαν γίνει ήδη καπνός.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης δεν πήρε το παραμικρό από το σπίτι,  αφού μόλις μπήκε  έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή, πέφτοντας του από τα χέρια ο ανιχνευτής μετάλλων που κρατούσε.

Τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας, έχουν πάρει μορφή «χιονοστιβάδας», στην περιοχή με το δεδομένο ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στις Γούρνες. Γεγονός αν μη τι άλλο που σκορπά ανησυχία στους κατοίκους που νιώθουν ανασφάλεια και «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» και σίγουρα έχουν «χάσει τον ύπνο τους», υπό τον φόβο μην και έρθουν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με τον ληστή ή τον διαρρήκτη όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του κ. Ν.Τ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News