Κρήτη

Ταμπέλες στην Κρήτη: Άλλες είναι «κρυμμένες» και άλλες δείχνουν… τον ουρανό

Δυσφήμιση για την Κρήτη η ελλιπής σήμανση

Ανάμεσα στα κορυφαία προβλήματα του νησιού που αναδεικνύουν κατά καιρούς οι ξένοι επισκέπτες είναι η ελλιπής σήμανση στο οδικό δίκτυο αλλά και στα διάφορα μνημεία του τόπου. Και παρότι τα τελευταία χρόνια είναι ο τουρισμός αυτός που «σηκώνει το βάρος» της οικονομίας φαίνεται πως οι υπεύθυνοι αγνοούν επιδεικτικά τις επισημάνσεις.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς πως εδώ και περισσότερες από 3 εβδομάδες οι ταμπέλα που δείχνει την έξοδο προς Ρέθυμνο ή αυτή για τον Άγιο Νικόλαο είναι πεσμένες κάτω δείχνοντας προς τον ουρανό χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την επαναφέρει.

Η ελλιπής σήμανση διαδρομών και αξιοθέατων είναι ένα από τα κύρια παράπονα των ξένων επισκεπτών στη Κρήτη και φαίνεται πως… εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε το παράπονό τους.

Ταμπέλες που δείχνουν κατεύθυνση προς τον ουρανό, άλλες ζωγραφισμένες κι άλλες… ανύπαρκτες συνθέτουν το «γρίφο» της περιήγησης στο μαγικό νησί που αποτελεί όμως τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού.

Τα ίδια και όσον αφορά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Τα σήματα τοποθετημένα έτσι που ο κάθε οδηγός να τα ερμηνεύει όπως θέλει ή όπως τον συμφέρει.

Υπάρχουν βέβαια κι οι περιπτώσεις που η σήμανση υπάρχει για να εξυπηρετεί… τα πετεινά του ουρανού και τα λιόδεντρα.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια