Ο βραβευμένος σεφ, η μοναδική λίμνη και το νέο εστιατόριο που όλοι παραμιλούν για τις γεύσεις του!

Κρήτη
Ο βραβευμένος σεφ, η μοναδική λίμνη και το νέο εστιατόριο που όλοι παραμιλούν για τις γεύσεις του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Olous Restaurant, η νέα γαστρονομική άφιξη της Κρήτης

Με έμπνευση τη μεσογειακή κουζίνα, με εξαιρετικές ντόπιες πρώτες ύλες και συνταγές από την Κρήτη και την Ελλάδα, άνοιξε το νέο εστιατόριο “OLOUS” (Ολούς) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στο ομορφότερο σημείο της πόλης με θέα τη λίμνη.

Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης (Malconi’s) υπογράφει την κάρτα του νέου εστιατορίου, δημιουργώντας πιάτα που αποτυπώνονται στη γευστική μνήμη.

Πιάτα εντυπωσιακά με κυρίαρχη αίσθηση τη βαθιά γεύση. Οι πρώτες ύλες συλλέγονται με προσοχή και λεπτομέρεια από επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς, με κριτήριο την ποιότητα και την εποχικότητα.

O σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης εκμεταλλεύεται το πλούτο της Κρήτης σε κρέας και ψάρι και δημιουργεί ένα ξεχωριστό μενού, όπου κυριαρχούν οι συνθέσεις και συνταγές με ψάρια, ψαρικά από τις θάλασσες της, ντόπια κρέατα και εποχικά χόρτα και λαχανικά.

Ο ταλαντούχος Στάθης Παγκουρέλιας (Malconi’s, The Wine House, 2MAZI, Mezen), αναλαμβάνει Chef de Cuisine του OLOUS, με μια ιδιαίτερα ικανή ομάδα στην κουζίνα και στο σέρβις.

Το μενού ξεκινά με «Κακαβιά με φρέσκο ψάρι, λαχανικά και σαφράν», «Γαύρο μαρινάτο με Κρητικό ελαιόλαδο, λεμόνι και αβγά χρυσής Ρέγγας»,  Χταπόδι με φάβα, τηγανιτή κάπαρη και κόκκινο κρεμμύδι πίκλα» και «Σουπιά με Μάραθο και άγρια χόρτα με κινόα».

Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν εξαιρετικές συνταγές με κρέας όπως «Γουρουνοπούλα με χοιρινό με τραγανή πέτσα, μουστάρδα φρούτων», «Χοιρινό με σταμναγκάθι και αυγολέμονο», αρνί αλλά και μοσχάρι σε διάφορες κοπές.

Την τιμητική της έχει και η Κρητική στάκα που σερβίρεται με αυγά ή πατάτες ή με κρητικό λουκάνικο με δίκταμο. Στα ζυμαρικά ξεχωρίζει το παραδοσιακό «Γαμοπίλαφο», το «Ριζότο με Οβριές, σπανάκι μάραθο και ρίγανη, τα «Σκιουφικτά με απάκι, φρέσκα ζαρζαβατικά και γραβιέρα Κρήτης» αλλά και τα θαλασσινά «Αστακός με Bucatini» και το «Γιουβέτσι θαλασσινών».

Τα φρέσκα ψάρια βρίσκονται επίσης καθημερινά στον κατάλογο. Παραδοσιακές πίτες, φρέσκιες σαλάτες, συνοδευτικά και γλυκά συμπληρώνουν το μενού του OLOUS.

Ο Κρητικός αμπελώνας τιμάται στη λίστα κρασιών του εστιατορίου, ενώ δεν λείπουν και επιλεκτικές επιλογές από όλη την Ελλάδα.

Το OLOUS Restaurant βρίσκεται μπροστά από την ξακουστή λίμνη Βουλισμένη, στην καρδιά της πόλης του Αγίου Νικολάου, στο ομορφότερο σημείο της. Στους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, κυριαρχούν τα γήινα υλικά με το ξύλο, σε οροφή και τραπεζοκαθίσματα να δίνουν μια γήινη αίσθηση, σε  αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της λίμνης. Το βράδυ το σκηνικό που αγκαλιάζει το εστιατόριο είναι ειδυλλιακό με τη μοναδική θέα στη φωτισμένη λίμνη, το χαμηλό φωτισμό, και τις μουσικές επιλογές σε ήχους jazz και bossa nova σε χαμηλή ένταση.

Το όνομα του εστιατορίου Ολούς (ή Ολούντας) προέρχεται σύμφωνα με τον Όμηρο, από την ομώνυμη πόλη της αρχαίας Κρήτης που βρισκόταν κοντά στη σημερινή Ελούντα. Θεωρείται μία από τις γνωστότερες πόλεις του Μινωικού πολιτισμού. Η ομάδα του εστιατορίου, εμπνευσμένη από την Ολούς ετοιμάζει παραδοσιακά πιάτα, με υλικά από τα εδάφη όπου κάποτε βρισκόταν ο αρχαίος οικισμός. «Με αυτόν τον τρόπο αναβιώνουμε την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας».

Ωράριο: 11:00 – 00:30

Info: Άγιος Νικόλαος , Λίμνη Βουλισμένη, Ομήρου 14 Τηλ: 2841022414

Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου

Πηγή: nou-pou.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News