Στα ύψη το θερμόμετρο σήμερα στην Κρήτη - Στους 33 βαθμούς σε πολλές περιοχές

Κρήτη
Στα ύψη το θερμόμετρο σήμερα στην Κρήτη - Στους 33 βαθμούς σε πολλές περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρθε»… ανεπίσημα και για τα καλά… το καλοκαιράκι στην Κρήτη

Στα ύψη το θερμόμετρο σήμερα στο νησί, καθώς και σε πολλές περιοχές της χώρας, με το θερμόμετρο να «αγγίζει» τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα ζεστό ήταν το μεσημέρι της Τρίτης στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ο οποίος καταγράφει τις μέγιστες θερμοκρασίας που σημειώθηκαν στη χώρα, με το Ηράκλειο να έχει την... πρωτιά, με τις συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα να είναι σχετικά αυξημένες, επαληθεύοντας τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.  

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο (ανατολικά) το θερμόμετρο εκτοξεύτηκε στους 33 βαθμοί Κελσίου, καθώς και στη Νεάπολη Λασιθίου, ενώ στην Κνωσσό Ηρακλείου το θερμόμετρο έφτασε τους 32,6 βαθμούς Κελσίου. Στο Λιμάνι Ηρακλείου η θερμοκρασία ήταν 32,3, ενώ στην Πλώρα Ηρακλείου το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 32,2.

Δυτικά τώρα του Ηρακλείου ο υδράργυρος έφτασε στους 31.8 βαθμούς Κελσίου.

Μπορείτε να δείτε τους μετεωρολογικούς σταθμούς που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες στον σχετικό πίνακα.

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης

Επαληθεύοντας τα προγνωστικά μας μοντέλα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη 28 Μαΐου 2019 είναι σχετικά αυξημένες.

Θετικό είναι ότι οι αυξημένες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε πολλές περιοχές σε σχετικά μεγάλα ύψη, πάνω από 1000 μετρά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ελάττωση των συγκεντρώσεων σκόνης πάνω από τη χώρα μας αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, με ασθενείς πρόσκαιρες και τοπικές βροχές, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 14 έως 30, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 29, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 26, και στην Κρήτη από 15 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στο Κεντρικό από νοτιοδυτικές έως νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, στο Νοτιοδυτικό από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, και στο Νοτιοανατολικό από βορειοδυτικές έως δυτικές 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα κεντρικά και βόρεια τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News